Now Reading:
Oskari znanja: Međimurje u samom vrhu obrazovnog sustava Hrvatske
Full Article 4 minutes read

Oskari znanja: Međimurje u samom vrhu obrazovnog sustava Hrvatske

Međimurska županija

Agencija za odgoj i obrazovanje i ove je godine tradicionalno državnim i međunarodnim prvacima dodijelila Oskar znanja. Oskar znanja je najveće priznanje i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate kojim se već 15 godina nagrađuju uspješni i izvrsni učenici i njihovi učitelji i nastavnici mentor. Dodjela je organizirana u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatske zajednice županija.
Dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održana je u petak, 28. lipnja, u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Za izniman rezultat, osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima, nagrađeno je čak 206 učenika osnovnih i srednjih škola i 167 mentora, učitelja i nastavnika koji su ih pripremali i pratili na natjecanjima. Za osvojeno jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima nagrađena su 94 učenika i 41 mentor. Posebno veseli da je ove godine u ime svih nagrađenih pozdravnu riječ održala Tina Čatlaić, učenica 4. razreda čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog koja je osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji na Natjecanju iz hrvatskog jezika 2019.
Iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Oskare znanja primili su ovogodišnji sudionici međunarodnog natjecanja mladih znanstvenika Franjo Križaić i David Bendelja te njihova mentorica dr. sc. Žaklin Lukša, pobjednici državnih natjecanja Martin Josip Kocijan, Dina Žužul, Tina Čatlaić, David Karlovčec i njihovi mentori profesori Miljenko Blažeka, Vesna Malekoci Tarandek, Mirjana Vidović i Krešimir Trojko.
Dva Oskara znanja dodijeljena su III. OŠ Čakovec, a dobitnici su Blaž Lukša kojemu je mentorica Sanja Janušić i Vito Križaić čiji je mentor Zvonko Ljubić.
Iz I. OŠ Čakovec nagrađena je Korana Drakulić čija je mentorica Danijela Perenc–Jaušovec, dok je iz OŠ Mursko Središće dobitnik Šimun Bilas i mentor Sanjin Tomšić. Oskare znanja primili su učenici Lucian Hoblaj iz OŠ Selnica čija je mentorica Nives Tot te Dina Bašek iz ETŠ Čakovec čija je mentorica Andreja Antolić Petak.
Oskare znanja dodijelili su, ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja, pomoćnica ministrice Lidija Kralj, a ispred Hrvatske zajednice županija župan Međimurske županije Matija Posavec.
Međimurska županija je prema broju učenika koji su sudjelovali na državnim natjecanjima u ovoj školskoj godini među vodećim županijama u Hrvatskoj, a dodjela Oskara znanja je još jedan dodatni vjetar u leđa svim našim učenicama i učenicima.
Bitno je spomenuti da su skulpture Oskara znanja i ove godine izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca.

sjever.hr 29.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.