Now Reading:
Položeni vijenci povodom Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije
Full Article 2 minutes read

Položeni vijenci povodom Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

dan branitelja zgz

Jučer je bio Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije. 27. lipnja 1991. uz rijeku Kupu u Pokupskom raspoređena je 2. brigada Zbora narodne garde, a 2013. Županijske skupština proglasila je taj dan Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

U spomen na sve poginule branitelje, ispred spomenika na mostu preko Kupe u Pokupskom položen je jutros vijenac te su zapaljeni lampaši. U izaslanstvu Županije koje je položilo vijenac bili su župan Stjepan Kožić, predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan i gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Dražen Barišić. Molitvu je predvodio vlč. Antun Pećar.

“Okupljamo se u Pokupskom kako bi odali počast svima koji su dali živote za domovinu. Želimo da ne ostanu zaboravljeni i da se na mlade generacije prenosi istina o Domovinskom ratu. Branitelji su stvorili uvjete da živimo u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj. Istina, u njoj imamo gospodarskih problema, ali ako budemo u zajedništvu u kakvom smo bili u Domovinskom ratu siguran sam da ćemo i te probleme znati riješiti”, rekao je župan Kožić. Predsjednik Skupštine Damir Mikuljan je rekao da se na današnji dan “sjećamo i poziva predsjednika Franje Tuđmana da budemo složni u obrani hrvatske zemlje”.

“Hrvatska je danas slobodna, nije ugrožena, ali poziv na slogu jest nešto što i dalje traje. On uključuje i podizanje gospodarskog okvira i jačanje svih instrumenata pravne sigurnosti, dakle stvaranje boljega života. Kada sve to dosegnemo još jednom će se potvrditi da žrtve Domovinskoga rata nisu bile uzaludne”, rekao je Mikuljan.

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr 28.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.