Now Reading:
Najavljena završnica državnog Kupa HŠRS-a u lovu ribe udicom na plovak
Full Article 3 minutes read

Najavljena završnica državnog Kupa HŠRS-a u lovu ribe udicom na plovak

Koprivničko-križevačka županija

U prostorijama Županijske uprave koprivničko-križevačke u četvrtak je održana konferencija za medije povodom održavanja završnice državnog Kupa HŠRS-a u lovu ribe udicom na plovak za seniorke, seniore, juniorke i juniore koji će se održati od 12. do 14. srpnja 2019. godine na jezerima Šoderica i Jegeniš.
Konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik ŠRS Koprivničko-križevačke županije Ivan Petak te pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev koji su izvijestili o detaljima nadolazećeg sportskog natjecanja.
Domaćinstvo završnice Kupa pripalo je ŠRS-u Koprivničko-križevačke županije, a natjecanje na kojem će nastupiti više od 400 sudionika iz Hrvatske će financijski poduprijeti i Koprivničko-križevačka županija. Zamjenik župana Ljubić izrazio je zadovoljstvo što je županijski savez dobio domaćinstvo na ovom značajnom natjecanju te kazao kako je ovo izvrsna prilika da se dodatno promoviraju prirodne ljepote županije.
– Županija ovom natjecanju pruža financijsku potporu preko Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije i drago nam je da možemo pomoći jer natjecanje će okupiti preko 400 sudionika. Završnica državnog Kupa od velikog je turističkog značaja jer će privući velik broj natjecatelja i posjetitelja čime ćemo dodatno promovirati turističku ponudu i ljepote naše županije. Hvala i Općinama Legrad i Drnje koje sudjeluju u organizaciji natjecanja i koje su pomogle da se na jezerima uredi novih 200 metara ribolovne staze. Ovo je veliki uspjeh i za klubove s područja županije jer nekoliko je ekipa ostvarilo plasman na završnicu Kupa što je veliko postignuće – naglasio je zamjenik Ljubić.
Predsjednik ŠRS Koprivničko-križevačke županije Ivan Petak kazao je kako završnica Kupa najveća sportska manifestacija koja se organizira od kada postoji županijski savez te kako je ovo idealna prilika za promociju ribolova kao sportske discipline, ali i ribolovnog turizma.
– Često volim naglasiti kako naša županija ima više registriranih ribolovaca od grada Zagreba, preko tri tisuće, dakle kod nas je ribolovstvo iznimno popularno i ovakva će manifestacija to još dodatno učvrstiti. Dolaze nekoliko naših ekipa koje su se kvalificirale i s prvom se nadamo dobrim rezultatima. Zahvalni smo i Županiji jer bez nje ne bi uspjeli organizirati ovo natjecanje i već za iduću sezonu planiramo dići nivo na još veću razinu – kazao je Petak.
Da će ovo natjecanje uvelike pomoći u razvoju ribolovnog turizma potvrdila je i pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Sočev istaknuvši kako se na Šoderici traži ležaj više.
– Smještajni kapaciteti na Šoderici su popunjeni i traži se mjesto više, to nije floskula već realnost. Unazad nekoliko godina ribolovni turizam nije dovoljno istaknut, imamo mnogo manifestacija „na kopnu“, odnosno obali Šoderice, a vodni segment nije dovoljno iskorišten stoga je ovo dobra prilika da potaknemo i taj dio cjelovite priče. Imamo kvalitetne uvjete za to, a tome u prilog ide i ova Završnica kupa Hrvatske koja će se održati upravo na Šoderici. Šoderica je naš potencijal, kroz nekoliko dana otvara se i kamp, a rezultati se vide i po broju posjetitelja i po broju događanja koja organiziramo – dodala je Sočev.
Svečano otvorenje natjecanja predviđeno je za petak 12. srpnja u 18 sati kod centralne bine u kampu Šoderica.

sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.