Now Reading:
Predstavljeno novo vatrogasno vozilo JVP Grada Koprivnice
Full Article 3 minutes read

Predstavljeno novo vatrogasno vozilo JVP Grada Koprivnice

dvd koprivnica

Novo vatrogasno vozilo koje je donacija  Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, a nabavljeno sredstvima iz opće korisnih funkcija šuma, predstavljeno jučer je javnosti u dvorišnom prostoru JVP-a Grada Koprivnice.

„253 tisuće kuna vrijedno Pick up vozilo koje je dobila Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice služit  će prvenstveno za gašenje požara otvorenog prostora i prvih početnih požara na područjima gdje standardna vozila ne mogu doći. Predviđenim sredstvima putem javnog natječaja početkom slijedeće godine, vozilo će dodatno biti opremljeno sa visokotlačnim modulom koji će na sebi imati oko 300 litara vode, pumpu sa protokom vode od 100 litara u minuti i tlaka od najmanje 50 bara“, rekao je zapovjednik JVP Grada Koprivnice Marijan Kicivoj.

Predstavljanju novog pick up vozila prisustvovao je i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je izuzetno ponosan na rad JVP Grada Koprivnice i svih Dobrovoljnih vatrogasnih društava.

„Svako ulaganje i sve ono što dođe u našu vatrogasnu službu jako nas veseli i drago nam je da na ovaj način podižemo spremnost naših vatrogaskinja i vatrogasaca. Grad Koprivnica iz godine u godinu podiže proračun i Javne vatrogasne postrojbe i Vatrogasne zajednice Grada Koprivnce i na taj način imamo jednu izuzetno dobru komunikaciju, visoku razinu transparentnosti i racionalnosti. U vremenu koje je pred nama, povučenim sredstvima iz europskih fondova, Ministarstva financija, proračunskim sredstvima Grada, dobit ćemo smjernice na koji način dalje razvijati spremnost i kvalitetu tehnologije koju naša Javna vatrogasna postrojba trenutno ima“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

U Republici Hrvatskoj ukupno je nabavljeno  57 vozila od čega je 29 kombi vozila i 28 pick up vozila koji su raspoređeni gradovima prema odluci Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasnih zajednica županija po kriterijima koji su dogovoreni s postrojbama kojima su bila najpotrebnija.

www.sjever.hr/koprivnica.hr 27.03.2019.

Input your search keywords and press Enter.