Now Reading:
Novi Crobarometar: HDZ prema dolje, SDP gore, nova opcija na trećem mjestu
Full Article 3 minutes read

Novi Crobarometar: HDZ prema dolje, SDP gore, nova opcija na trećem mjestu

Plenković

Redoviti Crobarometar, istraživanje agencije IPSOS za Dnevnik Nove TV, pokazuje da je HDZ i dalje vodeća stranka u Hrvatskoj s potporom od 24,9 posto, ali je već peti mjesec zaredom u „slobodnom padu“.
S druge strane SDP je skočio na 18,3 posto s 13 posto koliko su imali u svibnju. Toj je stranci ovaj rezultat jedan od najboljih u posljednjih godinu dana.
Treći je izbor među hrvatskim građanima Neovisna lista Mislava Kolakušića koji trenutačno uživa potporu od 10,9 posto.
Most je pao u odnosu na svibanj i ovaj mjesec završava s potporom od 6,1 posto.
Živi zid je prepolovio svoju potporu, trenutačno mogu računati na potporu od 6 posto ispitanika, a još mjesec dana ranije bilježili su 11,6 posto potpore.
Rezultati Crobarometra za lipanj (Dnevnik.hr)
HSS mjesec završava s potporom od 3 posto. Odmah iza njih je HSU koji može računati na 2,6 posto, kao i IDS koji također uživa 2,6 posto potpore birača. Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića trenutačno uživa potporu od 2,4 posto, dok HNS ima 2,3 posto potpore. Neovisni za Hrvatsku imaju 1,8 posto, Reformisti Radimira Čačića su na 1,5 posto, a Zeleni na 1,2 posto potpore birača. HDSSB trenutačno ima 1 posto potpore, jednako kao i stranka Pametno.
Ostale stranke osvajaju manje od 1 posto i sve zajedno, od ljevice do desnice, dobivaju 7,4 posto potpore. Među njima HRAST može računati na 0,6 posto, START na 0,5 posto, a GLAS na 0,4 posto. Neodlučnih birača je 7 posto.
Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na 986 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske metodom osobnog anketiranja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/-3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

sjever.hr / dnevnik.hr 27.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.