Now Reading:
Vozite bosi ili u japankama? Doznajte što o tome kažu u policiji
Full Article 2 minutes read

Vozite bosi ili u japankama? Doznajte što o tome kažu u policiji

japanke

Natikače, japanke, sandale…uobičajena ljetna obuća u kojoj naša stopala lakše „dišu” tijekom vrućih mjeseci. Ono što zabrinjava jest činjenica da mnogi upravo u takvoj obući i voze automobile, čime ugrožavaju svoju, ali i sigurnost drugih sudionika u prometu.
Na pitanje jesu li su za takve vozače predviđene sankcije, odnosno novčane kazne, novinari portala eMeđimurjepotražili su odgovor u PU međimurskoj.

“Propisom kojim se direktno i posebno uređuje sigurnost u cestovnom prometu (‘lex specialis’), konkretno Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, zakonodavac nije predvidio sankcije za vozače koji bi bosi, u japankama, natikačama, klompama, cipelama s visokom petom ili nekoj drugoj neadekvatnoj obući, upravljali motornim vozilima.
Svakako preporuka policije je da vozači upravljaju vozilima u primjerenoj obući u kojoj noga ima čvrst oslonac i neće lako skliznuti te time onemogućiti vozača u sigurnom upravljanju vozilom. Upravljanje neadekvatnom obućom potencijalno je rizično, kako za samog vozača, pa tako i za ostale sudionike u cestovnom prometu.
Svaki od sudionika u cestovnom prometu svojim primjerenim ponašanjem, poštivanjem prometne kulture, pojedinačno doprinosi podizanju stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Stoga, potrebno je pridržavati se svih propisanih, pa tako i preporučenih uvjeta za sigurnu vožnju”, stoji u odgovoru koji je glasnogovornik PU međimurske, Radovan Gačal, poslao portalu eMedjimurje.

www.sjever.hr/aktualno.hr 26.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.