Now Reading:
Vozite bosi ili u japankama? Doznajte što o tome kažu u policiji
Full Article 2 minutes read

Vozite bosi ili u japankama? Doznajte što o tome kažu u policiji

japanke

Natikače, japanke, sandale…uobičajena ljetna obuća u kojoj naša stopala lakše „dišu” tijekom vrućih mjeseci. Ono što zabrinjava jest činjenica da mnogi upravo u takvoj obući i voze automobile, čime ugrožavaju svoju, ali i sigurnost drugih sudionika u prometu.
Na pitanje jesu li su za takve vozače predviđene sankcije, odnosno novčane kazne, novinari portala eMeđimurjepotražili su odgovor u PU međimurskoj.

“Propisom kojim se direktno i posebno uređuje sigurnost u cestovnom prometu (‘lex specialis’), konkretno Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, zakonodavac nije predvidio sankcije za vozače koji bi bosi, u japankama, natikačama, klompama, cipelama s visokom petom ili nekoj drugoj neadekvatnoj obući, upravljali motornim vozilima.
Svakako preporuka policije je da vozači upravljaju vozilima u primjerenoj obući u kojoj noga ima čvrst oslonac i neće lako skliznuti te time onemogućiti vozača u sigurnom upravljanju vozilom. Upravljanje neadekvatnom obućom potencijalno je rizično, kako za samog vozača, pa tako i za ostale sudionike u cestovnom prometu.
Svaki od sudionika u cestovnom prometu svojim primjerenim ponašanjem, poštivanjem prometne kulture, pojedinačno doprinosi podizanju stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Stoga, potrebno je pridržavati se svih propisanih, pa tako i preporučenih uvjeta za sigurnu vožnju”, stoji u odgovoru koji je glasnogovornik PU međimurske, Radovan Gačal, poslao portalu eMedjimurje.

www.sjever.hr/aktualno.hr 26.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.