Now Reading:
Svečano otvoreno novouređeno dječje igralište na Trgu kralja Tomislava
Full Article 3 minutes read

Svečano otvoreno novouređeno dječje igralište na Trgu kralja Tomislava

koprivnica jaksic

Ina je prošle godine pokrenula Facebook kampanju za opremanje dječjih igrališta i parkova u Hrvatskoj. Koprivnica je prva u od svih gradova Hrvatske dobila donaciju vrijednu 202 tisuće kuna bez PDV-a za opremanje dječjeg igrališta zbog najvećeg broja pristiglih glasova građana i velike zainteresiranosti istih za spomenutu kampanju.

Današnjim svečanim otvorenjem na Trgu kralja Tomislava, djeca su se odmah mogla uvjeriti kakva će biti igra na duplim ljuljačkama, natkrivenom tornju za penjanje i spuštanje, stolici za ljuljanje na opruzi u obliku ribe, klackalicama te na heksagonalnom sustavu penjalica.

Svečanom otvorenju u ime Grada Koprivnice prisustvovali su gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te direktor prodajne operative u sklopu Inine maloprodaje Borko Buturac.

„Zahvaljujem se Ini što smo zajedničkim snagama riješili pitanje uređenja dječjeg igrališta u jednom od najvećih stambenih blokova u našem gradu. Najviše se zahvaljujem svim građanima Taraščica, cijele Koprivnice i okolice, koji su putem Inine nagradne igre , a sa nekoliko tisuća „lajkova“, omogućili pobjedu u tom „natjecanju“ i na taj način osigurali da dođemo do ovih igrala koja su postavljena na igralištu na radost svih nas. Kad vremenske prilike to dozvole, od jeseni ćemo krenuti sa hortikulturnim uređenjem okoliša i na taj način zaokružiti jednu lijepu priču u srcu Koprivnice“, izjavio je gradonačelnik Mišel Jakšić prilikom otvorenja novouređenog dječjeg igrališta.

„Ina uvijek nastoji biti aktivni član zajednice. Posebnost Koprivnice je u tome, što je ona po mnogo čemu prva ili među prvima u Hrvatskoj pa tako i po ovoj našoj nagradnoj igri gdje su građani Koprivnice zaslužni što je ova vrlo vrijedna donacija stigla u njihov grad jer su upravo oni bili najaktivniji u Facebook kampanji. U Ini smo sretni što će djeca na najbolji mogući način iskoristiti ova nova igrala i tako nastaviti sklapati neka nova prijateljstva uz igru i druženje. Ina će i dalje u sklopu svojih kampanja tijekom godine nastojati podržati sve vidove društva, a naročito djecu“, rekao je direktor prodajne operative u sklopu Inine maloprodaje Borko Buturac.

Koprivnica trenutno ima oko 35 opremljenih dječjih igrališta koja se redovito obilaze. Tamo gdje je potrebno vrši se ili obnova ili zamjena pojedinih igrala, kako bi se osigurala konstantna sigurnost djece koja ih koriste. Rastom i širenjem grada pojavljuje se potreba za dodatnom obnovom i izgradnjom dječjih igrališta, što dokazuje da Koprivnica živi i taj trend brige o najmlađim stanovnicima našega grada nastavit će se i dalje.

www.sjever.hr/koprivnica.hr 26.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.