Now Reading:
Toplinski val stiže u Hrvatsku!
Full Article 3 minutes read

Toplinski val stiže u Hrvatsku!

toplinski val

Toplinski val koji može biti smrtonosan, vrhunac u četvrtak!

Prema najnovijim predviđanjima, dolazi vrlo intenzivan, rekordan i potencijalno smrtonosan toplinski val koji će pogoditi velik dio Europe, javlja Severe Weather. Najviše će pogoditi dijelove Španjolske i Francuske, gdje će temperature ići preko 40 stupnjeva Celzijevih. 

Iznimno visoke temperature u Europu će stići s Iberije i zapadne Sahare. Vrućine će krenuti u utorak na sjeveru Španjolske, u Francuskoj te na sjeveru Italije. Temperature će rasti i u srijedu, a vrhunac toplinskog vala u Europi se očekuje u četvrtak. Temperature bi mjestimice u Španjolskoj i Francuskoj mogle narasti i do ekstremnih 46 stupnjeva. 

Posljednji dan toplinskog vala u većini zemalja trebao bi biti petak, nakon čega bi nad Europom trebala početi djelovati hladna fronta. 

Izdana upozorenja i za Hrvatsku

Što se Hrvatske tiče, pokoji pljusak moguć je još u utorak, a u srijedu kreću vrućine.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za toplinske valove na području Hrvatske. 

Prema njemu, u srijedu počinje umjerena opasnost od toplinskog vala u cijeloj Hrvatskoj, osim u istočnoj Slavoniji i Baranji, no to je tek najava onoga što slijedi. 

U četvrtak velika opasnost na području Zagreba, Karlovca i Rijeke

U četvrtak je na području Zagreba, Karlovca i Rijeke na snazi viši stupanj opasnosti od toplinskog vala – velika opasnost. U cijelom će ostatku Hrvatske na snazi biti umjerena opasnost. 

Meteorolozi predviđaju da će se u Hrvatskoj u četvrtak mjeriti temperature oko 35 stupnjeva, a i više od toga. Osim dana, tople će biti i noći. 

U petak velika opasnost na području Rijeke i Splita 

U petak velika opasnost od toplinskog vala vrijedi za područje Rijeke i Splita, dok je za ostatak Hrvatske proglašena umjerena opasnost. 

Prema sedmodnevnoj, manje pouzdanoj prognozi koju je objavio DHMZ, sunčano vrijeme bi se trebalo u Hrvatskoj zadržati i nakon petka, no ipak uz nekoliko stupnjeva niže temperature. 

www.sjever.hr/index.hr 25.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.