Now Reading:
Temperatura raste, preporuke za zaštitu
Full Article 2 minutes read

Temperatura raste, preporuke za zaštitu

ljeto

U 8 sati u Krapini i Varaždinu izmjerena su 22 Celzijeva stupnja, u Križevcima i Zagrebu 23.
Prema prognozi DHMZ-a danas će prevladavati sunčano i u većini krajeva vruće. U unutrašnjosti i dalje neće biti posve stabilno pa povremeno uz više oblaka može biti pokojeg pljuska ili malo kiše, uglavnom na istoku i u gorju. Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar slab, na Jadranu ujutro umjerena bura, potom sjeverozapadnjak. Toplije. Jutarnja temperatura između 19 i 24, u gorju malo niža, a najviša dnevna od 28 do 33 °C.
Biometeorološke prilike će kod mnogih ljudi biti poticajne, osobito u dijelu dana s nižim temperaturama. Tijekom dana se preporuča zaštita od UV zračenja, lagana prehrana i uzimanje dovoljno tekućine.
Pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti vjetar slab, na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 20 do 25, u gorju malo niža, a najviša dnevna između 30 i 35 °C.
U četvrtak će u unutrašnjosti, a na Jadranu i u petak mjestimice biti i vrlo vruće. U jutarnjim satima na kopnu mjestimice može biti magle. Vjetar u unutrašnjosti slab, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak.

sjever.hr / DHMZ 25.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.