Now Reading:
Bicikistička karavana Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana ponovno u Samoboru
Full Article 2 minutes read

Bicikistička karavana Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana ponovno u Samoboru

biciklisti vukovar samobor

Tridesetak slovenskih biciklista stiglo je u večernjim satima petka, 21. lipnja, na glavni samoborski trg. Biciklistička karavana Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana, koju već 17. godinu u povodu Dana državnosti dviju prijateljskih i susjednih država organiziraju slovenski biciklisti i Hrvatsko društvo Ljubljana, na svom trodnevnom putu povezuje 11 hrvatskih i 4 slovenska grada, a prije zadnje etape do Ljubljane, obavezna postaja je i naš Samobor.

Na Trgu kralja Tomislava predsjednika Izvršnog odbora Hrvatskog društva Ljubljana Milana Pavelića, voditelja karavane Mihaela Pavelića i ostale sudionike dočekali su predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, Marijan Kižlin iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti i predsjednik Gradskog odbora za branitelje Zlatko Demerac.

Nakon srdačnog pozdrava s dragim prijateljima, svi zajedno uputili su se najprije u Park domovinske zahvalnosti, gdje je delegacija zapalila svijeće ispred spomenika našim braniteljima, nakon čega ih je čekala zaslužena okrepa uz piće i kremšnite.

Druženje je nastavljeno uz razgovor o dogodovštinama s puta i planovima o širenju suradnje na sportskom, kulturnom, ali i gospodarskom planu, kao i povezivanje sa samoborskim biciklističkim klubovima.

Karavana je ove godine zastala i razgledala Dom Tigrova u Rakitju, a sljedeće godine u planu im je organizirati i okrugli stol gospodarstvenika iz svih gradova kojima prolaze.

www.sjever.hr/samobor.hr 25.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.