Now Reading:
Banovanje u Zaprešiću
Full Article 3 minutes read

Banovanje u Zaprešiću

banovanje

Banovanje je zaprešićko ljeto u gradu! Potrebne su vam samo sunčane naočale i dobra volja, i spremni ste za druženje na najdražim okupljalištima Zaprešićana.

Već nekoliko godina, pa tako i ove, manifestacija počinje u hladovini stare šetnice, nekad poznate po zdencu, a danas po aleji kišobrana koja je nakon šarenog, pa prošle godine crveno-bijelog izdanja u čast naših vatrenih nogometaša, zahvaljujući Hrvatskom kišobranu, napokon osvanula u gradskim, žuto-plavim bojama, na ponos svih Zaprešićana. Ispod njih je ponovno bilo puno dobre zabave, za djecu prvenstveno, ali i odrasle.

Cilj Banovanja povezati je ljude, ali naravno i grad, pa se tako ponovno trčalo zaprešićkim ulicama, od Trga Ivana Pavla II., kroz novi, sjeverni dio grada, pa sve do Novih dvora gdje trkači mogu uloviti malo hladovine, ali i upiti ljepotu tog predivnog povijesnog kompleksa. Obiteljska biciklijada vodila nas je i ove godine na zaprešićko more, u kojem nažalost još nema kupanja, ali svakako ima uživanja.

Tu su se ponovno iskazali Atletski klub „Zaprešić“ i Biciklistički klub „Bumbar“ koji ovakvim događanjima žele promovirati zdrav život i rekreaciju u našem gradu. I jedni i drugi se slažu, kako za uživanje u trčanju i bicikliranju nisu važne ni godine, ni fizička sprema. Bitno je s djecom izaći iz kuće i što kvalitetnije provesti zajedničko slobodno vrijeme.

Organizator, Radio Z fm, uz podršku Grada i Turističke zajednice, priprema još puno sunčanih dana na zaprešićkim trgovima.

Danas je planirano paljenje Ivanjskog krijesa na Trgu Ivana Pavla II., a 29. i 30. lipnja na Crtić fest na Trgu dr. Franje Tuđmana.

www.sjever.hr/zapresic.hr 24.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.