Now Reading:
Čestitka župana Posavca povodom Dana antifašističke borbe
Full Article 2 minutes read

Čestitka župana Posavca povodom Dana antifašističke borbe

cestitka antifasisti

Povodom Dana antifašističke borbe, župan Međimurske županije Matija Posavec, stanovnicima Međimurske županije uputio je čestitku u kojoj stoji:

Poštovane Međimurke i Međimurci!

Na današnji dan 1941. godine osnovan je Prvi sisački odred čije je osnivanje predstavljalo početak organizirane narodnooslobodilačke borbe u Hrvatskoj. Organiziranje pokreta u Međimurju bilo je otežano pa su mladi Međimurci dragovoljno odlazili preko Drave na Kalnik u Kalnički odred, osnivajući Međimursku partizansku četu. Do završetka II. svjetskog rata aktivno je bilo 2.376 boraca iz Međimurja koji su svojom snažnom vjerom, hrabrošću, težnjom za slobodom i mirom pridonijeli pobjedi nad najstrašnijom ideologijom u povijesti čovječanstva.

Antifašizam je utkan u temelje hrvatske državnosti i suvremene Europe s kojom dijelimo zajedničke vrijednosti – demokraciju, vladavinu prava i poštivanje slobode pojedinca, a mi u Međimurju najviše red, rad i odgovornost.

Obilježavajući ovaj važan datum hrvatske povijesti odajemo dužnu počast svim žrtvama rata, sa željom da svi damo svoj doprinos u izgradnji mira i društva tolerancije te i nadalje gradimo svoju budućnost, ne zaboravljajući pritom svoju prošlost i europsku tradiciju.

Drage Međimurke i Međimurci, svima čestitam Dan antifašističke borbe!

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr 22.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.