Now Reading:
Čestitka župana Posavca povodom Dana antifašističke borbe
Full Article 2 minutes read

Čestitka župana Posavca povodom Dana antifašističke borbe

cestitka antifasisti

Povodom Dana antifašističke borbe, župan Međimurske županije Matija Posavec, stanovnicima Međimurske županije uputio je čestitku u kojoj stoji:

Poštovane Međimurke i Međimurci!

Na današnji dan 1941. godine osnovan je Prvi sisački odred čije je osnivanje predstavljalo početak organizirane narodnooslobodilačke borbe u Hrvatskoj. Organiziranje pokreta u Međimurju bilo je otežano pa su mladi Međimurci dragovoljno odlazili preko Drave na Kalnik u Kalnički odred, osnivajući Međimursku partizansku četu. Do završetka II. svjetskog rata aktivno je bilo 2.376 boraca iz Međimurja koji su svojom snažnom vjerom, hrabrošću, težnjom za slobodom i mirom pridonijeli pobjedi nad najstrašnijom ideologijom u povijesti čovječanstva.

Antifašizam je utkan u temelje hrvatske državnosti i suvremene Europe s kojom dijelimo zajedničke vrijednosti – demokraciju, vladavinu prava i poštivanje slobode pojedinca, a mi u Međimurju najviše red, rad i odgovornost.

Obilježavajući ovaj važan datum hrvatske povijesti odajemo dužnu počast svim žrtvama rata, sa željom da svi damo svoj doprinos u izgradnji mira i društva tolerancije te i nadalje gradimo svoju budućnost, ne zaboravljajući pritom svoju prošlost i europsku tradiciju.

Drage Međimurke i Međimurci, svima čestitam Dan antifašističke borbe!

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr 22.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.