Now Reading:
Obilježen Dan Općine Zlatar Bistrica
Full Article 4 minutes read

Obilježen Dan Općine Zlatar Bistrica

zl bistrica

Danas je svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Zlatar Bistrica.

Načelnik Općine Žarko Miholić istaknuo je prilikom obraćanja da je na području općine u tijeku realizacija projekata, ukupne vrijednosti 30 milijuna kuna. „ Najveći od njih, vrijedan 23 milijuna kuna, svakako je gradnja nove školske sportske dvorane. Trebalo je puno truda da bi se to ostvarilo, hvala na podršci županu i predsjednici Županijske skupštine.

Potpisan je sporazum između Općine Zlatar Bistrica i Krapinsko – zagorske županije, koja će vraćati 75 posto ukupnog iznosa kredita, jer ne postoje fondovi iz kojih se na natječaju mogla dobiti tolika svota novca. Hvala i Vladi na razumijevanju, što je odobrila zaduživanje, kao i općinskim vijećnicima koji su podržali projekt. Radovi teku po planu i trebali bi završiti do studenog iduće godine. Tada ćemo imati kvalitetnu i modernu dvoranu koja će biti značajan doprinos za budućnost škole i mladih“, rekao je načelnik Miholić.

Svečanoj sjednici nazočio je i župan KZŽ Željko Kolar, koji je istaknuo: „Krapinsko – zagorska županija pokušava biti partner svim gradovima i općinama u svim projektima, a jedan od najvećih je izgradnja sportske dvorane. Krenut ćemo i u projektiranje dogradnje škole, ne samo u Zlatar Bistrici, već u 10 – ak škola. Vidjet ćemo hoće li to biti u idućoj financijskoj omotnici, no naš je zadatak da imamo spremnu dokumentaciju“, rekao je župan Kolar.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić osvrnuo se na brzu cestu do Zlatar Bistrice, istaknuvši da je da je samo pitanje tjedna kada će brza cesta do Zlatar Bistrice biti otvorena i da će donijeti novu razvojnu perspektivu, ujedno istaknuvši da mu je zadovoljstvo posjećivati općine i gradove u Krapinsko – zagorskoj županiji jer je u SZ Hrvatskoj radna etika jača, bolja, brža i efikasnija nego u drugim dijelovima Hrvatske.

Riječi pohvale uputila je i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je istaknula da se u Zlatar Bistrici pogodilo bilo naroda. „Zlatar Bistrica je imala gospodarski krah, zatim požar dvorane, no s načelnikom koji je i pukovnik, dobivene su i te bitke s puno truda i rada“, rekla je predsjednica Skupštine Hubicki. U ime načelnika i gradonačelnika, čestitke je uputio načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, koji je istaknuo da Općina Zlatar Bistrica može biti uzor svim jedinicama lokalne samouprave.

Svečana sjednica bila je i prilika za dodjelu poklona mladim nogometašima OŠ Zlatar Bistrica, državnim prvacima. Naime, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza svake godine održavaju se državna sportska prvenstva učenika osnovnih i srednjih škola. Učenici OŠ Zlatar Bistrica, članovi Školskog sportskog društva VIHOR, na državnom prvenstvu u futsalu koje se održalo od 28. do 30.travnja ove godine u Poreču, osvojili su prvo mjesto. Do zlatne medalje stigli su pod vodstvom profesorice Sandre Belinić. Oni su Luka Crčić, Fran Gorupec, Fabijan Krivak, Dino Ocvirek, Nick Ocvirek, Vimim Pelko, Karlo Severin, Kristijan Strahonja, Nikolas Šimunec i Filip Škvorc. U kulturno – umjetničkom programu nastupile su Mia Hajnić na klarinetu i Petra Kapec na flauti.

www.sjever.hr/kzz.hr 21.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.