Now Reading:
Županija se uključila u humanitarni projekt Udruge „Latice“ pod nazivom „Milijun koraka“
Full Article 3 minutes read

Županija se uključila u humanitarni projekt Udruge „Latice“ pod nazivom „Milijun koraka“

udruga latice

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u srijedu, 19. lipnja prisustvovao je konferenciji za medije koja je održana u zgradi broj 9 koprivničkog Kampusa, a na kojoj je predstavljen novi humanitarni projekt Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ naziva „Milijun koraka“.

Kao što je pojasnila predsjednica Udruge Nevenka Fuchs, projektom se nastoji osigurati milijun kuna za opremanje novog prostora na Kampusu koji su dobili na korištenje od Grada Koprivnice. Ujedno se želi „podići svijest o problemima osoba s intelektualnim teškoćama te pokazati kako ovaj projekt s internacionalnim potencijalom, baš kao i ljudska dobrota, ne poznaje ograničenja“.

Okupljenima se obratio Mario Carek, planinar i alpinist, član Hrvatskog planinarskog društva „Bilo“ Koprivnica koji je odlučio prohodati milijun koraka za Latice. Na svom će se putovanju kretati rutom „Via Adriatica“ dužine 1100 kilometara sa 41000 metara visinske razlike i 100 vrhova kroz koju prolazi devet rijeka i prostire se kroz 53 općine. Ovaj veliki pothvat planira savladati u 40 dana ili manje, i to od Pule do Dubrovnika.

„ Sve je došlo spontano, nakon što je otvorena prva dugometražna ruta Via Adriatica, pa rekoh, zašto ne bi bila humanitarnog karaktera te sam se tako povezao s Laticama i krenuli smo u realizaciju projekta“, dodao je Mario Carek.

Zamjenik Ljubić je naglasio: „Čestitam Laticama na pokretanju još jednog humanitarnog projekta kojim se želi djeci i osobama s teškoćama osigurati kvalitetan i dostojanstven život. Posebno zahvaljujem Mariju koji će realizirati ovaj projekt te se nadam kako će cijela ova lijepa priča poprimiti i nacionalni karakter. Već smo mnogo puta dokazali da smo ljudi velika srca te vjerujem kako ćemo ispuniti očekivanja naših Latica i pomoći im obnoviti prostorije novog doma. Županija podržava sve humanitarne akcije udruga, ali i njihove redove programe te pozivam građane da se uključe u što većem broju i pomognu nam.“

U ime Grada Koprivnice obratila se zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Cilj ovog projekta je povećati svijest u javnosti  o problemima djece s teškoćama i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama te prikupiti novčana sredstva koja će im svakodnevni život učiniti ljepšim. Isto tako, ovim se projektom žele pokazati sve ljepote Hrvatske koje imamo, a koje nisu dovoljno prezentirane u javnosti.

Na koji način sudjelovati u projektu „Milijun koraka“, pratiti tijek projekta i donirati sredstva za pomoć Laticama možete vidjeti OVDJE.

www.sjever.hr/kckzz.hr 20.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.