Now Reading:
TRAGEDIJA U KOJOJ JE MLADA NUŠA BUNIĆ ODUZELA ŽIVOT BIVŠEM DEČKU NIKOLI TUREKU DOBIVA NASTAVAK: Državno odvjetništvo traži veću kaznu za Nušu
Full Article 2 minutes read

TRAGEDIJA U KOJOJ JE MLADA NUŠA BUNIĆ ODUZELA ŽIVOT BIVŠEM DEČKU NIKOLI TUREKU DOBIVA NASTAVAK: Državno odvjetništvo traži veću kaznu za Nušu

turek

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optužena hrvatska državljanka, Nuša Bunić, oglašena krivom zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona počinjenog 15. lipnja 2017. u Varaždinu i osuđena na kaznu zatvora u trajanju od dvanaest godina.

Podsjetimo. Riječ je o sluačju koji je potresao varaždinski kraj u kojem je Nuša Bunić nožem, u noći 15. lipnja 2017, zadala Nikoli Tureku rane na vratu od kojih je kasnije preminuo. I sam događaj i kasniji sudski proces zaokupio je veliku pažnju javnosti budući se radilo o događaju nesvakidašnjem za ovaj kraj, ali i činjenici da je Nikola bio poznat i omiljen u širem društvu ujedno i kao varaždinskog Motorističkog kluba Baroker.

Mladi varaždinski biker se kobne noći 15. lipnja 2017. godine našao kod Drave na predjelu Beli kipi s djevojkom s kojom je bio osam mjeseci u vezi, ali su tu vezu prekinuli. Ona je imala novog dečka, a on novu djevojku. Došao je na njezin poziv. Posljednje što se zna o tome što se dogodilo jest njegov poziv Službi 112.

-Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je optuženici trebalo izreći strožu kaznu. U žalbi se pobija zaključak suda o adekvatnosti izrečene kazne i ističe da je značenje olakotnih okolnosti precijenjeno, dok kao otegotne nisu pravilno vrednovane okolnosti počinjenja kaznenog djela i postupanja optuženice nakon počinjenog kaznenog djela -doznajemo u DORH-u.

s.kalajdžija/sjever.hr 20.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.