Now Reading:
TRAGEDIJA U KOJOJ JE MLADA NUŠA BUNIĆ ODUZELA ŽIVOT BIVŠEM DEČKU NIKOLI TUREKU DOBIVA NASTAVAK: Državno odvjetništvo traži veću kaznu za Nušu
Full Article 2 minutes read

TRAGEDIJA U KOJOJ JE MLADA NUŠA BUNIĆ ODUZELA ŽIVOT BIVŠEM DEČKU NIKOLI TUREKU DOBIVA NASTAVAK: Državno odvjetništvo traži veću kaznu za Nušu

turek

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optužena hrvatska državljanka, Nuša Bunić, oglašena krivom zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona počinjenog 15. lipnja 2017. u Varaždinu i osuđena na kaznu zatvora u trajanju od dvanaest godina.

Podsjetimo. Riječ je o sluačju koji je potresao varaždinski kraj u kojem je Nuša Bunić nožem, u noći 15. lipnja 2017, zadala Nikoli Tureku rane na vratu od kojih je kasnije preminuo. I sam događaj i kasniji sudski proces zaokupio je veliku pažnju javnosti budući se radilo o događaju nesvakidašnjem za ovaj kraj, ali i činjenici da je Nikola bio poznat i omiljen u širem društvu ujedno i kao varaždinskog Motorističkog kluba Baroker.

Mladi varaždinski biker se kobne noći 15. lipnja 2017. godine našao kod Drave na predjelu Beli kipi s djevojkom s kojom je bio osam mjeseci u vezi, ali su tu vezu prekinuli. Ona je imala novog dečka, a on novu djevojku. Došao je na njezin poziv. Posljednje što se zna o tome što se dogodilo jest njegov poziv Službi 112.

-Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je optuženici trebalo izreći strožu kaznu. U žalbi se pobija zaključak suda o adekvatnosti izrečene kazne i ističe da je značenje olakotnih okolnosti precijenjeno, dok kao otegotne nisu pravilno vrednovane okolnosti počinjenja kaznenog djela i postupanja optuženice nakon počinjenog kaznenog djela -doznajemo u DORH-u.

s.kalajdžija/sjever.hr 20.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.