Now Reading:
Sigurno se veselite produženom vikendu i putovanju, no čekaju vas gužve – evo gdje bi mogli zapeti
Full Article 3 minutes read

Sigurno se veselite produženom vikendu i putovanju, no čekaju vas gužve – evo gdje bi mogli zapeti

gužva

Počela je turistička sezona, a s time počinju i gužve na našim prometnicama, osobito u smjeru mora, pa je HAK objavio što nas čeka tijekom ovog produženog vikenda, prenosi Večernji list.

Najznačajnija novost, podsjećaju u HAK-u u odnosu na prošlo ljeto je kartografski prikaz svih informacija o stanju i prohodnosti cesta sa stanjem na autocestama, državnim i županijskim cestama, te graničnim prijelazima i trajektnim pristaništima i lukama gdje se jednim klikom može pronaći tražena informacija. Pretposljednjeg vikenda u lipnju kad je produženi vikend s jednim blagdanom i dva državna praznika, bit će gužvi u prometu. U četvrtak, 20. lipnja je Tijelovo i mnogi će ga spojiti s vikendom. U subotu, 22. lipnja je Dan antifašističke borbe, a u utorak, 25. lipnja Dan državnosti. Mnogi će vjerojatno spojiti tih nekoliko dana i otići na kraći odmor. Naši građani bi mogli putovati već danas, kada se očekuje jačanje prometa uz povremene zastoje, tijekom prijepodneva u gradovima i na prigradskim cestama, a u ranim poslijepodnevnim satima na autocestama i važnijim državnim cestama.

Gužve se očekuju i tijekom petka, 21. lipnja u popodnevnim satima, te tijekom subote, 22. lipnja u jutarnjim satima uslijed dolaska inozemnih turista. Povratak inozemnih vozača prema unutrašnjosti i zapadnoeuropskim državama očekuje se u nedjelju, 23. lipnja, dok će se hrvatski državljani vraćati u utorak, 25. lipnja. Prema unutrašnjosti u povratku s odmora, najveće gužve mogle bi biti na naplatnim postajama Lučko (A1/A6), Zagreb-istok (A3), u poslijepodnevnim satima u nedjelju i utorak. Također, čekanja će biti na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku u zemlju (Slavonski Brod, Županja, Stara Gradiška, Maljevac, Bajakovo.

www.sjever.hr/vecernji.hr 20.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.