Now Reading:
Varaždinac Dorian Kalajdžija osvojio broncu u karateu na svjetskom srednjoškolskom Prvenstvu u Budimpešti
Full Article 2 minutes read

Varaždinac Dorian Kalajdžija osvojio broncu u karateu na svjetskom srednjoškolskom Prvenstvu u Budimpešti

karate

Učenik Druge gimnazije Varaždin i član Karate kluba Međimurje, 16-godišnji Dorian Kaladžija, osvoji je brončano odličje na svjetskom srednjoškolskom Prvenstvu koje se održava u Budimpešti. Dorian je nastup započeo u grupi gdje je ostvario četiri pobjede i kao prvoplasirani prošao u polufinale. Redom je pobijedio peruanskog predstavnika Ricarda Mezu 8:0. Nakon toga Brazilca Maciela Maicowa 1:0 te kineskog predstavnika Ziyan Baia odlukom sudaca. U posljednjoj borbi u skupini bio je bolji od Amerikanca Zachary Gina 3:0.

U polufinalu tijesan poraz 1:2 od borca iz Azerbajdžana u doslovce zadnjoj sekundi borbe. Naime, nakon uvodnog vodstva Doriana 1:0 predstavnik Azerbajdžana dvadesetak sekundi prije kraja dolazi do poravnanja 1:1. I takav rezultat Dorianu je nosi pobjedu i finale zbog osvojenog prvog boda.No, nakon jednog neuspjelog napada pri kraju borbe Azerbajdžanac je to kaznio osvajanjem boda doslovce u posljednjoj sekundi. 

Unatoč tome brončano odličje završilo je oko vrata Doriana koji je inače sudionik nedavnog Europskog prvenstva u karateu za kadete te aktualni prvak Hrvatske u svojoj kategoriji. 

U srijedu nastup na Prvenstvu očekuje i drugog predstavnika varaždinske Druge gimnazije, Matea Jakopanca, inače Dorianovog klupskog kolegu iz Karate kluba Međimurje. Dodajmo i da je jučer nastupila Jana Huzjak u katama kojoj je nažalost izmaklo četvrtfinale. Varaždinske gimnazijalce na Prvenstvu vodi Saša Milec.

www.sjever.hr Foto Facebook Druga gimnazija 19.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.