Now Reading:
Rekreacija i uživancija – Mali Varaždinci započeli ljetne praznike u sportskom duhu
Full Article 4 minutes read

Rekreacija i uživancija – Mali Varaždinci započeli ljetne praznike u sportskom duhu

ZSUGV

Na radost brojnih varaždinskih osnovnoškolaca i njihovih roditelja, na unutarnjim i vanjskim terenima sportske dvorane u Graberju održava se „2. ljetni sportski višeboj”. I ove ga je godine organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, po uzoru na Zimski sportski višeboj, koji se održava već punih pet godina.

Djeci nudimo doista raznolike sportske sadržaje svakog radnog dana od 9.00 do 12.00 sati, uz vodstvo stručnjaka – educiranih profesora kineziologije. Od sportova izdvajam badminton, boćanje, nogomet, rukomet, odbojku, borilačke sportove te košarku i atletiku, a ove godine imamo i jednu novinu. Naime, idućeg ćemo tjedna učenike povesti na trim stazu u Dravsku park-šumu te na kupanje na Dravski bazen, a ono što djecu najviše veseli je posljednji, deseti dan višeboja kad ćemo svi zajedno otići na jednodnevni izlet na more – rekla je stručna suradnica u Zajednici, Anica Sitar.
Ljetnom se višeboju odazvalo više od 130 malih sportaša koji redovito sudjeluju na zimskim višebojima, a mnogi su od njih sudjelovali i na prošlogodišnjem ljetnom višeboju.

Vrlo smo zadovoljni odazivom i činjenicom da nam se djeca vraćaju i dovode i svoje mlađe sestre i braću, što nam je potvrda da radimo dobru stvar. Jedan od ciljeva Zajednice je upravo rad s mladima, usmjeravanje djece sportu, a to najbolje možemo učiniti kroz ovakve sportske sadržaje – naglasila je Sitar.

Među stručnim voditeljima je i Emerik Večerić, profesor za fizičku kulturu u Osnovnoj školi Kneginec Gornji, koji je rekao da ga veseli što se u sportske višeboje uključuje svake godine sve više djece.

Sportske aktivnosti koje organiziramo sve su popularnije i to je dobro jer je bavljenje sportom itekako korisno, posebice za djecu. Na taj način možemo, primjerice, prevenirati pojavu pretilosti u najmlađoj dobi. Djeca su ovdje aktivna, ali opuštena i rasterećena od školskih obveza i doista uživaju – rekao je Večerić.

Vrijedi naglasiti da su svi sadržaji besplatni, uključujući izlet na more, a djeci su svakodnevno osigurani piće i zdrav obrok. Tu je i još jedna pogodnost – za djecu iz prigradskih naselja organiziran je prijevoz autobusima.
Autobus kreće u 8.15 sati iz Zbelave, u 8.20 iz Donjeg, a pet minuta kasnije iz Gornjeg Kućana, zatim u 8.30 iz Kućan Marofa, a u 8.40 iz Biškupca. Drugi autobus kreće iz Črnca Biškupečkog u 8.10 sati, iz Poljane Biškupečke u 8,15, iz Jalkovca u 8.20 te iz Gojanca u 8.30, a Hrašćice u 8.40 sati.

Ljetni sportski višeboj jedno je u nizu sportsko-rekreativnih događanja u organizaciji ili suorganizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina tijekom „Ljeta u Varaždinu“. Slijedi atraktivna završnica Europske zlatne lige u odbojci, na kojoj će 21. i 22. lipnja u varaždinskoj Areni nastupiti ženske reprezentacije Hrvatske, Španjolske, Mađarske i Bjelorusije, a zatim i Women Futsal Week Summer Camp sa sudjelovanjem i utakmicama reprezentacija Hrvatske, Poljske, Italije i Moldavije u sportskoj dvorani u Graberju od 27. do 30. lipnja. Nastavak ljeta u srpnju i kolovozu donosi nova sportska uzbuđenja, atletska i odbojkaška.

aktualno.hr / sjever.hr 19.6.2019.

Input your search keywords and press Enter.