Now Reading:
Predstavnici Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije na studijskom putovanju u Primorsko-goransku i Istarsku županiju
Full Article 3 minutes read

Predstavnici Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije na studijskom putovanju u Primorsko-goransku i Istarsku županiju

gsv

U okviru projekta „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“ od 12. do 14. lipnja 2019. organizirano je studijsko putovanje u Primorsko-goransku i Istarsku županiju.

Prvog dana predstavnici gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije nazočili su 26. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko – goranske županije. Predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Primorsko-goranskoj županiji Damir Bačinović u izvješću o radu za prošlu godinu istaknuo je da su se uglavnom bavili gospodarskim temama, prvenstveno brodogradilištem 3. maj i društvima vezanima uz tu tvrtku. Sudionike je pozdravio i zamjenik župana Petar Mamula koji je istaknuo zadovoljstvo kvalitetom tripartitnog dijaloga koji se u Primorsko-goranskoj županiji njeguje godinama. Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Bojana Hribljanpredstavili su članovima Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije probleme u svojim županijama, a također im je predstavljen projekt koji je usmjeren na povećanje učinkovitosti i održivosti rada triju županija.

Domaćini su organizirali posjet Primorsko-goranskoj Kašetici gdje su predstavljeni autohtoni proizvodi zeleno-plave županije i razgledavanje Rijeke.

Posjet Istarskoj županiji organiziran je drugog dana studijskog putovanja. U Istarskoj županiji u Puli  sudionike studijskog putovanja primila je zamjenica župana Sandra Ćakić Kuhar i predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Istarske županije Rajko Kutlača. Upoznali su ih gospodarstvom i gospodarskim razvojem te Gospodarsko-socijalnim vijećem Istarske županije. U razmjeni iskustava, nakon što je predstavljen Projekt  istaknuto je da se susreću s istim ili sličnim problemima i još jedno je naglašen značaj tripartitnog socijalnog dijaloga. 

Izravna razmjena iskustava svakako će pridonijeti boljem razumijevanju i kvaliteti socijalnog dijaloga te uspješnijem radu gospodarsko-socijalnih vijeća.

www.sjever.hr 19.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.