Now Reading:
Predstavnici Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije na studijskom putovanju u Primorsko-goransku i Istarsku županiju
Full Article 3 minutes read

Predstavnici Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije na studijskom putovanju u Primorsko-goransku i Istarsku županiju

gsv

U okviru projekta „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“ od 12. do 14. lipnja 2019. organizirano je studijsko putovanje u Primorsko-goransku i Istarsku županiju.

Prvog dana predstavnici gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije nazočili su 26. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko – goranske županije. Predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Primorsko-goranskoj županiji Damir Bačinović u izvješću o radu za prošlu godinu istaknuo je da su se uglavnom bavili gospodarskim temama, prvenstveno brodogradilištem 3. maj i društvima vezanima uz tu tvrtku. Sudionike je pozdravio i zamjenik župana Petar Mamula koji je istaknuo zadovoljstvo kvalitetom tripartitnog dijaloga koji se u Primorsko-goranskoj županiji njeguje godinama. Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Bojana Hribljanpredstavili su članovima Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije probleme u svojim županijama, a također im je predstavljen projekt koji je usmjeren na povećanje učinkovitosti i održivosti rada triju županija.

Domaćini su organizirali posjet Primorsko-goranskoj Kašetici gdje su predstavljeni autohtoni proizvodi zeleno-plave županije i razgledavanje Rijeke.

Posjet Istarskoj županiji organiziran je drugog dana studijskog putovanja. U Istarskoj županiji u Puli  sudionike studijskog putovanja primila je zamjenica župana Sandra Ćakić Kuhar i predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Istarske županije Rajko Kutlača. Upoznali su ih gospodarstvom i gospodarskim razvojem te Gospodarsko-socijalnim vijećem Istarske županije. U razmjeni iskustava, nakon što je predstavljen Projekt  istaknuto je da se susreću s istim ili sličnim problemima i još jedno je naglašen značaj tripartitnog socijalnog dijaloga. 

Izravna razmjena iskustava svakako će pridonijeti boljem razumijevanju i kvaliteti socijalnog dijaloga te uspješnijem radu gospodarsko-socijalnih vijeća.

www.sjever.hr 19.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.