Now Reading:
Više od 1000 djece prvog dana 18. Aquae Vivae Sportskih igara učenika u Krapini
Full Article 4 minutes read

Više od 1000 djece prvog dana 18. Aquae Vivae Sportskih igara učenika u Krapini

sportske igre učenika krapina

Danas su u dvorani Srednje škole Krapina svečano otvorene 18. Aquae Vivae Sportske igre učenika. Ove godine se okupilo preko 1000 djece koja će se natjecati u 11 sportskih disciplina.

Predsjednik Društva sportskih igara učenika Nenad Sikirica rekao je kako se svake godine prijavi između 1200 i 1700 djece i sa prvim danom prijavljeno je preko 1000 djece, a točan broj će se znati kada završi ljetni dio koji traje do 15. srpnja ove godine, zatim slijede još jesenski i zimski dio Igara. “Svake godine oko 500 djece vodimo tri dana u Krapinske Toplice, i to djecu koja prođu kroz izlučna natjecanja u pet centara unutar Krapinsko-zagorske županije. Dio prijava ide preko weba, ali ima mnogo djece koja dođu na sam dan susreta i prijave se. Djeca sudjeluju u 1 disciplina, od klasičnih disciplina koje su možda i najposjećenije – od nogometa, rukometa, odbojke, košarke, preko stolnog tenisa i tenisa, do crossa i šaha. Ono što je još bitnije jest da imamo i razne preventivne programe pa tako imamo i navijačku skupinu, da malo pokušamo djelovati na tu djecu u ranoj dobi, da prepoznaju što znači navijati i kako treba navijati, da nam se kasnije ne dešavaju neželjene scene koje, na žalost, prate naša pojedina natjecanja”, dodao je Sikirica.

Zamjenik gradonačelnika grada Krapine Drago Kozina naglasio je kako ove igre jako puno znače za djecu kojoj je omogućeno da se bave sportom i da se druže nakon što su napustili školske klupe.”Kad traje nastava, malo je vremena za tjelesni odgoj, tek sat, dva tjedno, a ovdje je prilika da se rekreiraju kroz sportski duh i sportska natjecanja, da bi se dobilo na zanimljivosti. Drago mi je da je ova udruga uspjela održati igre na životu svih ovih godina”, rekao je Kozina.

Na otvorenju nazočan je bio i zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek izjavio je kako je u današnje vrijeme informatike, tableta, iPhonea i elektronike, organizacija ovakvih sportskih igara za djecu hvalevrijedna. “Igre se održavaju već 18 godina, a djeca su vesela, druže se i mislim da to doista treba poduprijeti i zahvaliti organizaciji na takvoj inicijativi. Druženje nakon nastave mislim da ima svoju dodatnu vrijednost, a u današnje je vrijeme cilj što više maknuti djecu od računala i televizije, da se što više bave sportom. To bi trebao biti cilj svima nama”, rekao je Ferek-Jambrek.

m.sopek/sjever.hr 18.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.