Now Reading:
Održan 21. Kup grada Novog Marofa – prijavilo se 51 vatrogasno društvo
Full Article 3 minutes read

Održan 21. Kup grada Novog Marofa – prijavilo se 51 vatrogasno društvo

medalje

Kao još jedno događanje u Novom Marofu, a u sklopu obilježavanja dana Grada, na prostorima oko novomarofskog protupožarnog vatrogasnog centra, dvadeset i prvi puta za redom, održano je vatrogasno natjecanje „KUP GRADA NOVOG MAROFA“.

Natjecanje je započelo bez službenog otvaranja u ranim poslijepodnevnim satima, kako bi se prijavljenim odjeljenjima omogućilo da dođu bliže vremenu koje je bilo naznačeno na objavljenom rasporedu nastupa.

Za nastup na 21. KUP-u GNM prijavilo se ukupno 51 odjeljenje iz četrdesetak vatrogasnih društava, a na samom natjecanju nastupilo je 49 vatrogasnih odjeljenja u šest natjecateljskih kategorija.

Po kategorijama prva tri mjesta osvojile su sljedeća odjeljenja :

– u kategoriji ženskog pomlatka (djeca između šest i dvanaest godina starosti),

prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Breznički Hum, drugo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Oštrice, a treće mjesto odjeljenje DVD-a Visoko,

-u kategoriji muškog pomlatka,

prvo mjesto osvojili su dječaci, također iz DVD-a Breznički Hum, drugi su bili najmlađi članovi DVD Podevčevo, a treći je bio DVD Gornji Kučan.

– u kategoriji ženske mladeži (dobna skupina između 12 i 16 godina)

prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Šandorovec, drugo mjesto odjeljenje DVD-a Visoko, a treće mjesto odjeljenje DVD-a Remetinec.

– u kategoriji muške mladeži

prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Bedekovčina, drugi su bili dječaci iz DVD-a Vularija, a treće mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Paliniovec.

– u kategoriji žena

prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Donji Kneginec, drugo mjesto odjeljenje DVD-a Ščepanje, a treće mjesto odjeljenje DVD-a Breznički Hum.

– u najjačoj kategoriji, kategoriji muških odjeljenja

prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Leskovec, drugo mjesto odjeljenje DVD-a Ostrna, a treće mjesto odjeljenje DVD-a Lepoglava.

Svi učesnici natjecanja prema plasmanu osvojili su medalje 21. KUP-a Grada Novog Marofa u zlatnoj, srebrnoj ili brončanoj izvedbi. Najbolje plasirane ekipe u svim kategorijama dobile su u trajno vlasništvo Statue Sv.Florijana za prvo, drugo i treće mjesto, a prvoplasirane ekipe u svim kategorijama osvojile su i prijelazni pehar u svojoj kategoriji.

Ovogodišnji ukupni pobjednik i osvajač prijelaznog pehara KUP-a GRADA NOVOG MAROFA, bilo je muško odjeljenje DVD-a Leskovec.

Svojom dolaskom, a kasnije i podjelom navedenih nagrada, ovo natjecanje su uveličali gradonačelnik grada Novog Marofa Siniša Jenkač, predsjednik gradskog Vijeća Novog Marofa Mladen Benjak, počasni predsjednik VZG Novi Marof Antun Kos, počasni zapovjednik VZG Antun Štorga, počasni tajnik VZG Novi Marof i počasni zapovjednik HVZ Vinko Pošta, a u toku natjecanja svojim obilaskom isto su uveličali i saborski zastupnik Anđelko Stričak te predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac.

www.sjever.hr 18.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.