Now Reading:
Najavljen festival Ljeto u gradu Zrinskih
Full Article 3 minutes read

Najavljen festival Ljeto u gradu Zrinskih

ljeto u gradu zrinskih

U vijećnici Grada Čakovca, u utorak, 18.lipnja najavljen je program ovogodišnjeg festivala Ljeto u gradu Zrinskih. Ljetni urbani festival koji u sličnom obliku datira iz sredine 80-ih godina prošlog stoljeća, ove će se godine održati od 28. lipnja do 13. srpnja, a i ove će godine publici ponuditi raznovrstan program.

Što nas sve očekuje u dva tjedna događanja, najavili su pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca David Vugrinec te Robert Lisjak iz Studija Dvije lije. Upravo je Studiju Dvije lije, već 16. godinu zaredom povjerena organizacija festivala, a kako je naglasio Lisjak, i ovogodišnji je program na tragu uobičajenog koncepta koji obuhvaća uspješne glazbenike, kazališne i filmske umjetnike.

Publika će tako uživati u 6 koncerata, 4 kazališne predstave i dvije filmske večeri, a novost je i Open air kviz pod nazivom „Čakovec – Grad znanja“, uz autora i voditelja Roberta Srneca. Od glazbenika tu su imena poput Putokaza, LET 3, Cinkuša, Psihomodo Pop, Zorana Predina i Jurice Pađena, a uz Kazalište Virovitica, Satiričko kazalište Kerempuh i Kazalište Knap, u kazališnom dijelu će nastupiti i domaći Kontrast teatar. Kraj već tradicionalne završne projekcije Internacionalne filmske radionice, u organizaciji čakovečke Škole animiranog filma, održat će se i večer Novog hrvatskog nezavisnog filma.

Iz proračuna Grada Čakovca, za ovogodišnji je festival izdvojeno 350.000 kuna, a važno je napomenuti da su svi programi za posjetitelje besplatni. Osim u atriju i jezeru Starog grada, programi će se odvijati i kod fontane u gradskom Perivoju Zrinskih te u Centru za kulturu. U slučaju lošeg vremena, pravodobno ćemo obavijestiti o alternativnim zatvorenim lokacijama. Detalji programa mogu se pronaći i na internetskim stranicama Grada Čakovca.

www.sjever.hr 18.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.