Now Reading:
Najavljen festival Ljeto u gradu Zrinskih
Full Article 3 minutes read

Najavljen festival Ljeto u gradu Zrinskih

ljeto u gradu zrinskih

U vijećnici Grada Čakovca, u utorak, 18.lipnja najavljen je program ovogodišnjeg festivala Ljeto u gradu Zrinskih. Ljetni urbani festival koji u sličnom obliku datira iz sredine 80-ih godina prošlog stoljeća, ove će se godine održati od 28. lipnja do 13. srpnja, a i ove će godine publici ponuditi raznovrstan program.

Što nas sve očekuje u dva tjedna događanja, najavili su pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca David Vugrinec te Robert Lisjak iz Studija Dvije lije. Upravo je Studiju Dvije lije, već 16. godinu zaredom povjerena organizacija festivala, a kako je naglasio Lisjak, i ovogodišnji je program na tragu uobičajenog koncepta koji obuhvaća uspješne glazbenike, kazališne i filmske umjetnike.

Publika će tako uživati u 6 koncerata, 4 kazališne predstave i dvije filmske večeri, a novost je i Open air kviz pod nazivom „Čakovec – Grad znanja“, uz autora i voditelja Roberta Srneca. Od glazbenika tu su imena poput Putokaza, LET 3, Cinkuša, Psihomodo Pop, Zorana Predina i Jurice Pađena, a uz Kazalište Virovitica, Satiričko kazalište Kerempuh i Kazalište Knap, u kazališnom dijelu će nastupiti i domaći Kontrast teatar. Kraj već tradicionalne završne projekcije Internacionalne filmske radionice, u organizaciji čakovečke Škole animiranog filma, održat će se i večer Novog hrvatskog nezavisnog filma.

Iz proračuna Grada Čakovca, za ovogodišnji je festival izdvojeno 350.000 kuna, a važno je napomenuti da su svi programi za posjetitelje besplatni. Osim u atriju i jezeru Starog grada, programi će se odvijati i kod fontane u gradskom Perivoju Zrinskih te u Centru za kulturu. U slučaju lošeg vremena, pravodobno ćemo obavijestiti o alternativnim zatvorenim lokacijama. Detalji programa mogu se pronaći i na internetskim stranicama Grada Čakovca.

www.sjever.hr 18.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.