Now Reading:
Samobor – odredište za ljubitelje prirode
Full Article 2 minutes read

Samobor – odredište za ljubitelje prirode

samobor

European Best Destinations uvrstio Samobor na listu preporuka “Najbolja odredišta za ljubitelje prirode u Europi”.

Turistički portal European Best Destinations (EBD), koji se prometnuo u globalnog saveznika u rastućoj popularnosti Hrvatske kao poželjne turističke destinacije, objavio je novu listu preporuka “Najbolja odredišta za ljubitelje prirode u Europi” te na nju uvrstio čak sedam hrvatskih lokacija.

Po prirodnim je ljepotama prepoznat i Samobor koji očuvanim bogatstvom šuma, livada, gorskih vrhova, izvora, potoka i špilja desetljećima privlači brojne turiste, planinare i izletnike. Svi oni ovdje nalaze oazu mira i ljepote. Samobor je okružen parkom prirode Žumberak – Samoborsko gorje koji pruža niz atrakcija, mogućnost uživanja u netaknutoj prirodi te aktivnosti od planinarenja i biciklizma do paraglidinga. Uvrštavanje na ovu listu dodatna je potvrda da nismo samo grad Fašnika i kremšnita.

Porast popularnosti aktivnog turizma i povratak prirodi vidljiv je i u Samoboru te je Turistička zajednica grada Samobora sukladno tome prošle godine obilježila 7 novih biciklističkih ruta, a u posljednje je vrijeme uočen i ponovni porast interesa za planinarstvo, te planinarska društva i klubovi koji djeluju na našem području organiziraju sve veći broj izleta po Žumberku i Samoborskom gorju.

www.sjever.hr/samobor.hr 17.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.