Now Reading:
MILANOVIĆ SE NA VELIKA VRATA VRAĆA U POLITIKU: Biti će kandidat SDP-a za predsjednika države
Full Article 3 minutes read

MILANOVIĆ SE NA VELIKA VRATA VRAĆA U POLITIKU: Biti će kandidat SDP-a za predsjednika države

milanović

>>> NOVO 17:58 Uskoro se očekuje obraćanje Zorana Milanovića javnosti iz prostorija Hrvatskog novinarskog društva.

Ovdje možete pratiti prijenos uživo:

Nepunih 45 minuta nakon što je Davor Bernardić potvrdio da će Zoran Milanović biti SDP-ov kandidat na presjedničkim izborima, u Hrvatskom novinarskom domu obratio se  i glavni protagonist cijele priče – prenosi Jutarnji.hr.

Bivši premijer je potvrdio da se nakon više od dvije i pol godine vraća u politiku.

– Zahvaljujem prijateljima iz SDP-a koji su me predložili, ali to nije dovoljno. Bez želje u meni to ne bi bilo moguće. Želim postati predsjednik progresivne Hrvatske. Ovo je vrijeme promjena, a Hrvatska je trenutačno u stanju koje je popravljivo. Imam veliko iskustvo kao političar, imam posebnu potvrdu dokazati da taj posao ima sadržaj, smisao i ljubav da služiš svojoj zemlji.

– Prvi put idem u utrku kojoj nisam anketni favorit. Svaki put sam bio pod pritiskom da moram pobijediti, sada u ovu avanturu idem rasterećeniji, ali sam svjestan da sve ovisi o meni.

17:24 Davor Bernardić je nakon sjednice Predsjedništva stranke na kratkoj konferenciji za novinare i službeno potvrdio da je Predsjedništvu predložio Zorana Milanovića za predsjedničkog kandidata te da je taj prijedlog jednoglasno prihvaćen.

– Za takvu odluku dobio sam potporu Predsjedništva. Ovom odlukom nastavljamo borbu za ravnopravnu Hrvatsku u kojoj ne dijelimo ljude, u kojoj svaki građanin zaslužuje jednaku šansu za uspjeh i život dostojan čovjeka. Nastavljamo zajedno dalje rame uz rame, očekujemo Milanovićevu pobjedu i da vrati dignitet i dostojanstvo funkciji predsjednika Republike, izjavio je Bernardić.

– Milanović je čovjek s velikim političkim i diplomatskim iskustvom, on može vratiti integritet i dostojanstvo funkciji predsjednika Republike, koji je sukreator sigurnosne, vojne i vanjske politike, a za što on ima i više nego dobre reference, rekao je Bernardić.

Odgovorio je i na pitanje o podršci drugih stranaka Milanovićevoj kandidaturi.

– Razgovarat ćemo s modernim, progresivnim strankama građanskog svjetonazora, s kojima dijelimo iste vrijednosti, kojima su neupitn vrijednosti antifašizma i temeljne ljudske slobode poput prava žena da odlučuje o svom reproduktivnom zdravlju, izjavio je Bernardić.

Osvrnuo se i na moguću podršku Milanovićevoj kandidaturi od strane HNS-a.

– HNS je izdao svoje birače, njihovu podršku ne možemo zabraniti, oni koga god hoće, mogu podržati, rekao je Bernardić.https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/zoran-milanovic-zelim-biti-predsjednik-jedne-moderne-progresivne-znatizeljne-i-otvorene-hrvatske/9019673/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 17.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.