Now Reading:
Fond #SPASIME prikupio četvrt milijuna kuna. To je tek početak!
Full Article 3 minutes read

Fond #SPASIME prikupio četvrt milijuna kuna. To je tek početak!

severina

U zagrebačkom hotelu Esplanade održana je humanitarna večer prikupljanja donacija namijenjenih Fondu #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja. Na večeri su se prikupljala financijska sredstva putem aukcije umjetničkih djela eminentnih hrvatskih umjetnika i pozivnog centra u kojem su građani donirali 6,25 kuna pozivom na broj 060 9003, a na pozive su odgovarala brojna lica hrvatske javnosti.

U pozivnom centru među ostalima sudjelovali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i glavni ravnatelj policije Nikola Milin. Brojnim donacijama iz svih krajeva Hrvatske, ali i drugih država prikupljeno je preko 250.000,00 kuna koje će Fond koristiti kao interventnu pomoć žrtvama nasilja. Cilj je skupiti najmanje milijun kuna.

Hrvatski građani još jednom su pokazali veliko srce i spremnost na pomoć. Izuzetno nam je važna svaka osoba koja trpi bilo kakvo nasilje. Svjedoci smo tomu da se mnoge žrtve teško odlučuju prijaviti policiji obiteljsko nasilje zbog financijske ovisnosti o nasilniku i iz straha da će njihov vapaj proći neopaženo, bez konkretnih mjera. Sustav je s druge strane spor i zbog toga smo se odlučili, u suradnji sa SOLIDARNOM – Zakladom za ljudska prava i solidarnost, osnovati Fond #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja“, rekla je Jelena Veljača ispred Inicijative #SPASIME.

Humanitarna večer održana je kao nastavak nacionalne kampanje koju je pokrenuo Fond #SPASIME početkom lipnja. Kampanjom se prikupljaju sredstva za ekonomsku, pravnu, psihološku, liječničku i stambenu pomoć žrtvama. Također se nastoji osvijestiti javnost o rastućem valu obiteljskog i partnerskog nasilja. Građani do kraja srpnja mogu sudjelovati u pomoći pozivom na broj telefona 060 9003, izravnom uplatom na račun Hrvatske poštanske banke HR8023900011500151640 ili donacijama putem stranice Indiegogo (https://igg.me/at/fond-spasime).

www.sjever.hr 16.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.