Now Reading:
Graševina Grudić ponijela prestižnu titulu „Županovo vino 2019.“
Full Article 3 minutes read

Graševina Grudić ponijela prestižnu titulu „Županovo vino 2019.“

izložba vina

U hotelu „Picok“ u Đurđevcu, u organizaciji Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije i Udruge vinogradara i vinara Đurđevac održana je 17. po redu izložba vina Koprivničko-križevačke županije. Izložbu je otvorio zamjenik župana, ujedno i predsjednik organizacijskog odbora manifestacije Darko Sobota, a prisustvovali su i županijski pročelnici, potpredsjednik Županijske skupštine Marijan Ružman, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev, predsjednik Udruge vinogradara i voćara Đurđevac Marijanko Ređep te predsjednik Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije Goran Kostanjevac.

Zamjenik župana Sobota zahvalio je Organizacijskom odboru i glavnom sponzoru Podravki na nesebičnom doprinosu kako bi manifestacija i izložba bila na vrhunskoj razini.

„Naša etablirana predsjednica prosudbene Komisije koja je ocjenjivala vina potvrdila je sve one naše težnje da se s vinima predstavimo u izvanrednom svjetlu. Sav taj trud u našim klijetima i podrumima se isplatio jer imamo vrhunska vina, a veseli nas i činjenica kako su vinari i podrumari u zadnjih 10 godina prihvatili nove tehnologije u 10 godina pa se slijedom toga zbilja imamo čime dičiti i ponositi. Napredovali smo u svim segmentima u proizvodnji vina i taj će napredak biti još i veći, a na nama je da svim snagama ustrajemo te da za iduću godinu pripremimo još bolju izložbu“, naglasio je zamjenik župana Sobota te dodao kako Županija kontinuirano radi na promociji vinara kako na području Hrvatske tako i u inozemstvu.

Okupljenima su se obratili i Marijanko Ređep te Goran Kostanjevac koji su istaknuli kako su na izložbi predstavljena najbolja vina s kojima vinari Koprivničko-križevačke županije raspolažu te izrazili zadovoljstvo što je vidljiv veliki pomak u kvaliteti.

Uz sudjelovanje peteročlane komisije i domaćinstvo Udruge vinogradara i voćara Đurđevac ocijenjen je 21 uzorak vina, većinom bijelih, berbe 2018. godine, pri čemu su brojem uzoraka, dominirale graševine, a Komisija predvođena doc.dr.sc. Anom-Marijom Jagatić Korenika je zaključila kako su rezultati izvrsni. Laskavu titulu „Županovog vina za 2019. godinu“ ponijela je Graševina berba 2018. OPG Tanje Grudić s osvojenih 88 bodova, a ostalim vinarima dodijeljene su zlatne i srebrne plakete.

www.sjever.hr 15.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.