Now Reading:
Globalna manifestacija Međunarodni dan joge započela u Lepoglavi
Full Article 3 minutes read

Globalna manifestacija Međunarodni dan joge započela u Lepoglavi

joga

Zahvaljujući dobroj suradnji Grada Lepoglave i Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj, i ove se godine Lepoglava našla među 39 hrvatskih gradova u kojima se obilježava Međunarodni dan joge. Da je suradnja i s novim veleposlanikom Nj.E. Arindamom Bagchiem dobra potvrđuje činjenica kako je upravo u Lepoglavi 13. lipnja započela ova globalna manifestacija koja će u Hrvatskoj putovati kroz 39 gradova te završiti svoj put 24. lipnja na Korčuli.

– Njegujući dobre odnose s Veleposlanstvom Indije u Hrvatskoj, na njihov se prijedlog Lepoglava našla među 36 gradova u Hrvatskoj u kojima se ove godine obilježava Međunarodni dan joge. Ukazana čast nam je tim veća jer je Lepoglava početna točka ovogodišnje manifestacije, a važno je za naglasiti kako to nije slučajno jer, ne samo zbog dobrih i prijateljskih odnosa s veleposlanstvo, već i zbog činjenice kako se joga u Lepoglavi organizirano provodi već šestu godinu. Iznimno mi je pak drago bilo vidjeti kako Lepoglavčani koji ju prakticiraju vrlo rado pomažu i u njenoj prezentaciji, a ova se manifestacija kod nas upravo uspješno realizirala zbog velike dobre volje i spremnosti na pomoć polaznica tečaja joge u Lepoglavi – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i dodao:

– Nije ovo kraj naše suradnje s Veleposlanstvom. Osim što se priprema zajednička kulturna prezentacija kroz čipku, postignut je i dogovor oko mogućnosti dodatne edukacije i iskustvenog učenja u Indiji koji je Veleposlanstvo ponudilo lepoglavskim studentima i stručnjacima. Pred nama je zasigurno još jedna dobra promocija naše Lepoglave na globalnoj razini – zaključio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je s izaslanikom indijskog Veleposlanstva i službenim joga učiteljem Veleposlanstva Pradeepom Ursom pozdravio građane koji su sudjelovali na radionici vježbanja joge koju je u lepoglavskom parku vodio učitelj joge Božidar Lelas.

Međunarodni dan joge obilježava se diljem svijeta, a Hrvatska je jedna od 177 zemalja koje su zajedno podržale proglašavanje Međunarodnog dana joge u Ujedinjenim narodima. Već treću godinu zaredom Veleposlanstvo Indije organizira obilježavanje Međunarodnog dana joge, a sve se više gradova uključuje u ovu manifestaciju iz svih hrvatskih regija.
Program je predviđen za sve koji žele upoznati jogu te osjetiti mnogobrojne dobrobiti koje ona pruža u velikoj potrazi za holističkim zdravljem, globalnim mirom i skladom.

www.sjever.hr/aktualno.hr 15.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.