Now Reading:
U Lepoglavi kompletna adaptacija dječjeg vrtića u vrijednosti 12,3 milijuna kuna
Full Article 4 minutes read

U Lepoglavi kompletna adaptacija dječjeg vrtića u vrijednosti 12,3 milijuna kuna

lepoglava vrtic

Danas je u Lepoglavi na prostorima Dječjeg vrtića Lepoglava, potpisan ugovor o radovima na rekonstrukciji zgrade dječjeg vrtića Lepoglava, te izgradnja pomoćne zgrade ( garaža, kućna radionica i spremište). Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i financijski direktor tvrtke Mipcro d.o.o. Ivanec, Slavko Kišiček.

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić izjavio je kako je zadovoljan što je ovaj ugovor napokon potpisan jer je prošlo četiri godine od osnovne ideje da se postojeći objekt dječjeg vrtića uredi. “Grad Lepoglava je prije četiri godine napravio je kompletni projekt, dobivena je građevinska dozvola i čekali smo otvaranje Fonda EU za ovakve namjene. Prošle godine je otvoren natječaj, kandidirali smo se i odobren nam je projekt u vrijednost 6,7 milijuna kuna. Ukupna vrijednost je 12,3 milijuna kuna, radovi trebaju krenuti za 15 dana od potpisivanja ugovora, a rok sanacije je 15 mjeseci. Po završetku projekta imati ćemo novi objekt, prošireni, dobit ćemo jasličku skupinu i sa postojećih 1450 kvadrata biti će nadopunjen sa dodatnih 300 kvadrata. Kompletno se mijenja krovište, ravne terase, uređuje se kompletni okoliš, te će se urediti nova parkirališna površina”, rekao je gradonačelnik Škvarić.

“Jedini smo grad u Hrvatskoj koji će uz adaptaciju postojećeg vrtića krenuti u izgradnju novog vrtića i to na pograničnom području Višnjice. Idući tjedan očekujemo dobivanje građevinske dozvole, odmah raspisujemo javnu nabavu i krećemo ove godine u izgradnju još jednog dječjeg vrtića. Na ovaj način ćemo omogućiti svoj djeci s područja grada Lepoglave pohađanje vrtića. Grad Lepoglava sufinancira s 80% troškove pohađanja dječjeg vrtića i to je jedna od demografskih politika koje Grad uspješno provodi”, rekao je Škvarić te dodao da vrijednost novog vrtića u Višnjici iznosi 4 milijuna kuna koji su osigurani u gradskom proračunu.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Leopoglava, Nada Kuća, izjavila je kako je presretna jer su radovi konačno počeli, jer nisu do sada imali jasličku skupinu. “Ova rekonstrukcija i dogradnja vrtića nije samo iz pedagoškog standarda nego uključivanje više djece u vrtić. Za vrijeme rekonstrukcije cijeli vrtić se seli u Župni dvor gdje su uređeni prostori sa svim uvjetima koji su potrebni za djecu. S ovom dogradnjom dječjeg vrića, zaposliti ćemo nove djelatnike, 2 odgojiteljice, domara i stručnog suradnika za djecu s poteškoćama u razvoju”, izjavila je ravnateljica Kuća.

Slavko Kišiček, financijski direktor tvrtke Mipcro d.o.o. koji je izvođač ovih radova rekao je kako će početkom srpnja započeti operativne radove, kada se vrtić preseli u nove prostore. Svi radovi bi trebali biti gotovi za 12 mjeseci, iako je rok 15 mjeseci. Na projektu će biti angažirano 30-ak djelatnika.

Do sada je vrtić bez jasličke skupine pohađalo 95 djece u četiri odgojne skupine, plus minimalni predškolski program koji smo vodili za 30-oro djece. S dogradnjom vrtića i otvaranjem jasličke skupine imat ćemo još dodatno 12-ero djece.

m.sopek/sjever.hr 14.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.