Now Reading:
“NEMA MAŽENJA BEZ PAŽENJA” – akcija za mlade koji znaju sve manje o spolnom zdravlju
Full Article 2 minutes read

“NEMA MAŽENJA BEZ PAŽENJA” – akcija za mlade koji znaju sve manje o spolnom zdravlju

mladi

„Nema maženja bez paženja“ je naziv ovogodišnje ljetne kampanje HZJZ-a, koja počinje 15. lipnja i traje do kraja rujna. Cilj kampanje je edukacija i osvješćivanje svih građana Republike Hrvatske, posebice mladih, o važnosti očuvanja i unaprjeđenja spolnog i reproduktivnog zdravlja putem atraktivnih poruka i vizuala.

U sklopu kampanje „Nema maženja bez paženja“, na 26 plaža od sjevera do juga Hrvatske bit će postavljeni info panoi i svlačionice s ključnim porukama. Kampanja će obuhvatiti neke od najfrekventnijih plaža na Hvaru, u Umagu, Splitu, Poreču, Makarskoj, Crikvenici, na otoku Krku i drugim gradovima i otocima, što će joj dati veliku vidljivost na nacionalnoj razini.

Provedba kampanje je od iznimne važnosti zato što najnoviji podaci međunarodnih istraživanja pokazuju da mladi u Hrvatskoj o nekim aspektima spolnog i reproduktivnog zdravlja znaju manje nego prije 12 godina . Pri tome je kondome koristilo 60% dječaka i 50% djevojčica što ukazuje na osjetni pad korištenja kondoma među mladima u odnosu na prijašnja razdoblja (npr. 2006. godine kondome je koristilo 82% dječaka i 84% djevojčica).

www.sjever.hr/HZZJZ Foto arhiva 14.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.