Now Reading:
Možda imaju dosta godine ali volja i želja za nadmetanjem nije upitna!
Full Article 2 minutes read

Možda imaju dosta godine ali volja i želja za nadmetanjem nije upitna!

umirovljenici

U organizaciji Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije u petak, 7. lipnja 2019. održani su 14. sportski susreti udruga na sportskim terenima kavane „K Jeleni” u Gornjoj Dubravi.

Nešto više od 140 osoba treće životne dobi nadmetalo se u pikadu, visećoj kuglani, šahu, gađanju zračnom puškom i kartanju bele. Sudionici su predstavljali Udrugu Ivanovec, Prelog, Gornji Hrašćan te Udrugu umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec.

Prisutne je na samom početku pozdravio Franjo Bašek koji je prije nepunih mjesec dana preuzeo funkciju predsjednika Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije. Kazao je kako se za natjecanje umirovljenici pripremaju tijekom cijele godine, a sportski susreti održavaju se dvaput godišnje što pridonosi socijalizaciji i održavanju mentalnog i fizičkog zdravlja. Sportske susrete tradicionalno posjećuje i podržava župan Međimurske županije Matija Posavec koji je otvorio sportska nadmetanja te sudionicima zaželio puno sreće i zdravog natjecateljskog duha. Istaknuo je da se Međimurje može pohvaliti brojnim aktivnim udrugama, a među njima ističe upravo one umirovljeničke. „Dajemo potporu svim oblicima aktivnosti naših umirovljenika, od izletničkih do sportskih i kroz županijski proračun sufinanciramo programe svih udruga umirovljenika na području Međimurja. Danas ovdje nisu važni rezultati već druženje, a vaše zajedništvo i entuzijazam mogu biti primjer svima nama.“, kazao je župan Posavec.

Na ovogodišnjim sportskim susretima umirovljenika najbolja je bila Udrugu umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec, potom Udruga umirovljenika Ivanovec, dok su trećeplasirani umirovljenici iz Gornjeg Hrašćana.

www.sjever.hr 09.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.