Now Reading:
DALIĆ NAJAVIO – Svi putuju u Varaždin na prijateljsku utakmicu s Tunisom kako bismo publici priuštili spektakl
Full Article 3 minutes read

DALIĆ NAJAVIO – Svi putuju u Varaždin na prijateljsku utakmicu s Tunisom kako bismo publici priuštili spektakl

Po završetku kvalifikacijskog okršaja s Walesom u Osijeku, u kojemu je Hrvatska slavila rezultatom 2:1, izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije.

Najvažnija je pobjeda

“Bila je to teška utakmica koju smo dobro otvorili i stvorili neke situacije za pogodak, a igrači su se požalili na vrućinu – nakon svakog sprinta morali su uzeti odmor. Nije bilo jednostavno, Wales se dobro postavio, postao opasniji ulaskom Brooksa, ali nama su najvažnija tri boda i neću raditi neku veću analizu”

Mlade snage moraju stasati 

“Nakon Svjetskog prvenstva stalno vapim za novom energijom, za novim snagama. Mislim da nema straha za budućnost, mlađi će igrači doći do svog statusa, no treba im vremena i sigurnosti. Pašalić je, primjerice, odradio sedam ili osam sjajnih treninga, a danas ga je presjeklo kada je ušao u igru, i to je normalno i to moramo istrpjeti. Ne treba kritizirati. Brekalo je odigrao jako dobro, Livaković je branio odlično i samopouzdan je. Perspektiva postoji, ali moraju stasati uz starije. Svi su nakon napornog rada zaslužili ovu pobjedu”

Andrej Kramarić

“Svi znamo da centralna špica nije Kramarićeva idealna pozicija, na njoj nije najbolji. Najbolji je iza špice, polulijevo ili poludesno. Ipak, on nas je spašavao u Ukrajini i protiv Azerbajdžana. Nekad je to malo presebično pa nam se može osvetiti, ali Kramarić uvijek daje sve od sebe. Konkurenciju ima, jer bez konkurencije se igrač opusti. Na kraju sezone možda je umoran, no odigrao je dobro”

Zahvala navijačima

“Hvala publici, Osijeku, Slavoniji – to je Hrvatska. Pun stadion, navijanje koliko se može, to je zajedništvo. Nema ultimatuma, nego se navija i pjeva. Hvala svima na podršci”

Rasplet skupine

“Bit će teško, svi imaju podjednake šanse. Nas je poremetio poraz od Mađara, no ostajemo favoriti i idemo na prvo mjesto. Najviše bi nam odgovaralo da druge momčadi međusobno igraju neriješeno te izgube neke bodove od Azerbajdžana. Bit će neizvjesno do kraja”

Svi putuju u Varaždin

“Kvaliteta je ovih igrača i ove momčadi da nitko ne izostaje u utorak. Svi putuju u Varaždin na prijateljsku utakmicu s Tunisom kako bismo publici priuštili spektakl”

Tekst i foto HNS 09.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.