Now Reading:
BIT ĆE ŽESTOKO Crna kronika vas poziva na koncert i promociju singla „Drži ritam”
Full Article 2 minutes read

BIT ĆE ŽESTOKO Crna kronika vas poziva na koncert i promociju singla „Drži ritam”

crna kronika

Punk rock grupa Crna kronika, nakon 40 godina od svog prvog nastupa, vratila se ponovo na varaždinsku i hrvatsku rock scenu. Tako je band prošle godine nastupio pred varaždinskom publikom tri puta, povratničkim koncertom u dvorištu Palače Sermage, na glavnoj pozornici tijekom prošlogodišnjeg Špancirfesta te zajedno s Prljavim kazalištem na novogodišnjem koncertu, u rasprodanoj varaždinskoj Areni na Dravi.

Krajem 2018. „Crna kronika“ kreće sa snimanjem svog prvog albuma, zahvaljujući svesrdnoj pomoći prijatelja i bivšeg člana – Roberta Kljajića, u čijem je studiju Road Production – Ljutomer, snimljen kompletan glazbeni materijal u suradnji sa snimateljima Marko Kljajić i Andi Gal. Album, na kojem se nalaze isključivo autorske pjesme, miksan je u Zagrebu – Dražen Gavrilović @ Pod.Room Studio, dok je master napravljen u Njemačkoj u studiju Saša Novak OHHO Mastering.

Na poziv diskografske kuće Dallas Records, band sa snimljenim materijalima odlazi u Zagreb i potpisuje ugovor o izdavanju albuma kojeg će ova renomirana izdavačka kuća „izbaciti“ na hrvatsko glazbeno tržište krajem rujna. Album će se naći na policama svih ovlaštenih shopova Dallas Records-a u Hrvatskoj i šire.
Na prvom singlu „Drži ritam“, koji će uskoro biti promoviran, kao gost je nastupio Valter Kocijančić, osnivač i član legendarne punk-rock grupe Paraf iz Rijeke, koji je otpjevao i snimio back vokal na singlu.


Crna kronika će u subotu, 15. lipnja, na koncertu pred varaždinskom publikom nastupiti u sastavu: Ignac Klarić, vokal; Robert Kontrec, bas gitara, vokal; Srećko Kekez, ritam gitara, Dejan Parlaj Žeta, solo gitara te Ivan Kronja na bubnjevima.
Band će izvesti svih dvanaest pjesama s albuma, a premijerno će izvesti i nekoliko novih pjesama koje „čekaju“ slijedeći album.
Ulaz na koncert koji će se održati na Sceni&baru „Zvonimir Rogoz“ (HNK Varaždin) s početkom u 21.30 sati.je besplatan.

www.sjever.hr Foto: Krešo Đurić i Tomislav Kiš 09.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.