Now Reading:
U samo mjesec dana više od 400 pregleda na MR-u u varaždinskoj Općoj bolnici – zahvala donatorima koji su dali svoj novac za njegovu nabavku i instalaciju
Full Article 3 minutes read

U samo mjesec dana više od 400 pregleda na MR-u u varaždinskoj Općoj bolnici – zahvala donatorima koji su dali svoj novac za njegovu nabavku i instalaciju

varaždin bolnica

Opća bolnica Varaždin je danas zahvalila donatorima koji su donirali novac kako bi i ova zdravstvena ustanova pružala dijagnostičku uslugu magnetske rezonance. Donacijama su osigurana sredstva u iznosu od 849.345,36 kuna, a organizator humanitarnih aktivnosti tijekom 2016. godine bilo je Društvo Crvenog križa Varaždinske županije.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić je zajedno sa zamjenikom župana Robertom Vugrinom organizirao je predstavljanje rada magnetske rezonance donatorima.

Pozdravljajući donatore, zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin zahvalio je na doniranih 849 tisuća kuna ističući da je ta donacija bila krucijalni početni korak prema konačnom cilju – nabavci MR-a. Stoga je kao bitnu istaknuo 2016. kada je pokrenuta akcija prikupljanja sredstava.

– Akcijom prikupljanja sredstava za MR poslana je jasna poruka da su građani svjesni koliko je važna nabavka MR uređaja i da su oni sami spremni u tome sudjelovati. Vjerujem da je u konačnici to rezultiralo time da je jedan od ukupno 7 uređaja određen za Opću bolnicu Varaždin, što nije bilo cijelo vrijeme u planu – pojasnio je Vugrin te izrazio zadovoljstvo što je cijela akcija polučila sinergijski efekt. 

– Ta sinergija djelatnika Društva Crvenog križa i varaždinske bolnice s nizom tvrtki i velikim brojem građana Varaždinske županije koji su se identificirali s tim projektom, bila je jako bitna – kazao je Vugrin dodajući da je današnje predstavljanje rada magnetske rezonance donatorima minimum onoga što Županija kao osnivač može učiniti kako bi izrazila zahvalnost.

Ravnatelj Nenad Kudelić također je zahvalio svim donatorima i svim zaposlenicima koji su u to vrijeme radili na tome da Opća bolnica Varaždin dobije uređaj za magnetsku rezonancu, a kasnije na odluci Ministarstva zdravstva da se uređaj osigura iz bespovratnih sredstava Europske unije.

– Sredstva prikupljena iz donacija utrošena su u svrhu smještaja samog uređaja, što je bilo nužno da bi magnetska rezonanca mogla raditi. Podsjećam da je sam uređaj vrijedan 7.145.000 kuna, a nabavljen je putem Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske iz bespovratnih sredstava Europske unije. Troškovi uređenja prostora i pratećih sadržaja s projektiranjem i tehničkim pregledom te odobrenjem za rad iznose 1.635.343 kuna, pri čemu se sredstvima iz donacija podmiruju troškovi projektne dokumentacije i nadzora te dijela građevinskih troškova. Još jednom velika hvala svim donatorima – rekao je ravnatelj Kudelić.

Uređaj za magnetsku rezonancu je financiran sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., MIS oznaka: KK.08.1.2.03.0032, pod nazivom projekta: „Proširena grupa 1 –Opremanje dnevnih bolnica/dnevnih kirurgija u skladu s popisom u prilogu 10“, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritetne osi 8 – Socijalno uključivanje i zdravlje.

s.kalajdžija/sjever.hr 08.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.