Now Reading:
Analiza ulaganja u školsku infrastrukturu Grada Zagreba i Ministarstva znanosti i obrazovanja
Full Article 3 minutes read

Analiza ulaganja u školsku infrastrukturu Grada Zagreba i Ministarstva znanosti i obrazovanja

ulaganje u obrazovanje

U Gradskom uredu za obrazovanje zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić održali konferenciju za novinare na temu Analiza ulaganja u školsku infrastrukturu Grada Zagreba i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević izjavila je kako je grad Zagreb u posljednje tri godine uložio ili ulaže u školsku infrastrukturu oko 942 milijuna kuna, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja u tri godine gradi jednu školu u Virovitici u koju ulaže 50 milijuna kuna.

Pavičić Vukičević je na konferenciji za novinare u petak podsjetila i na to da Ministarstvo od 2012. drži u “žabokrečini” gradilište školske sportske dvorane u Babinoj Gredi te 25 godina od završetka rata obnavlja devastiranu školu Nikole Andrića u Vukovaru.

Napomenula je kako je Grad Zagreb u razdoblju od 2017. do 2019. izgradio i otvorio Osnovnu školu Odra, OŠ Antun Mihanović, OŠ Jabukovac, OŠ dr. Vinka Žganca, Dječji vrtić Jabuka i OŠ Hrvatski Leskovac u što je uložio više od 122 milijuna kuna.

U tri navedene godine, istaknula je, napravljena je energetska obnova u 33 dječja vrtića i 11 škola u vrijednosti od preko 165 milijuna kuna.

Naglasila je i kako su trenutno u izgradnji OŠ Markuševec, OŠ Ivanja Reka, OŠ Središće, sportska dvorana OŠ Tina Ujevića, sportska dvorana OŠ Granešina, Hotelijersko turistička škola, Glazbena škola Elly Bašić, Prirodoslovna škola V. Preloga, Dječji vrtić Bukovac, Dječji vrtić Čučerje te OŠ i dječji vrtić u Resniku.
U sve to je uloženo gotovo 348 milijuna kuna, rekla je.

Trenutno se ulaže oko 32 milijuna kuna u energetsku obnovu Dječjeg vrtića Vrbik te četiri škole – OŠ Mladost, OŠ Grigor Vitez, Trgovačka škola i Poštanska i telekomunikacijska škola, rekla je zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika.

Istaknula je i kako je uloženo više od 274 milijuna kuna u investicijsko i tekuće održavanje vrtića i škola tijekom navedenih godina.

Nećemo dopustiti da se bilo tko nabacuje blatom na naš rad u školskoj infrastrukturi, poručila je dodavši kako od 2002. godine kad su postojale liste čekanja za vrtiće danas je u Zagrebu slobodnih tisuću mjesta u vrtićima.

Odgovarajući na upit novinara je li cilj Bandićeve stranke preuzimanje Ministarstva znanosti i obrazovanja, odgovorila je da ih ne zanimaju funkcije nego da upozoravaju na nered i nerad u Ministarstvu.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić upozorio je da Ministarstvo kasni s objavom kataloga školskih udžbenika te dodao kako se objavljeni katalog ne može koristiti. Kad ćete to objaviti, upitao je Ministarstvo obrazovanja i znanosti.

www.sjever.hr/zagreb.hr 08.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.