Now Reading:
Policija u pojačanom nadzoru prometa, evo što će posebno kontrolirati za vikend
Full Article 2 minutes read

Policija u pojačanom nadzoru prometa, evo što će posebno kontrolirati za vikend

policija

Više policijskih uprava najavilo je pojačan nadzor vozača za vikend, a cijeli tjedan diljem Hrvatske traje testiranje na alkohol i droge.

Pojačani nadzor za vikend najavila je i Policijska uprava zagrebačka.

“U dane vikenda, od 7. do 10. lipnja, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.”, najavljeno je u vezi akcije.

Nastavak iste akcije najavljeno je i iz Policijske uprave brodsko-posavske.

U petak, 7. lipnja 2019. od 10.00 do 14.00 sati “na prometnicama  Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se akcija „Faktori rizika“, kojom prilikom će se zahvaćati prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja brzine, nekorištenja sigurnosnih  pojaseva u vozilima, kaciga na motociklima i mopedima, te korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.”.

Inače se ovaj tjedan na području cijele Hrvatske, u razdoblju od 3. do 9. lipnja provodi kontinuirani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga unutar Plana aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europe.

Na to su također upozorili iz više hrvatskih policijskih uprava, kako bi djelovali “uz represivno i preventivno”, primjerice iz PU požeško-slavonske i PU karlovačke.http://www.poslovni.hr/hrvatska/policija-u-pojacanom-nadzoru-prometa-evo-sto-ce-posebno-kontrolirati-za-vikend-354069

www.sjever.hr/Poslovni.hr 07.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.