Now Reading:
Obilaskom buduće park-šume u Kampusu u Koprivnici, obilježen Svjetski dan zaštite okoliša
Full Article 2 minutes read

Obilaskom buduće park-šume u Kampusu u Koprivnici, obilježen Svjetski dan zaštite okoliša

kampus koprivnica

Svake godine, 5. lipnja, na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu posvećene okolišu, obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša. Na Konferenciji održanoj 1972. usvojen je Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

Posebno raduje što obilježavanje od 1974. godine do danas postaje sve masovnije i sve prihvaćenije pa se tako Svjetski dan obilježava u više od stotinu zemalja. Sve aktivnosti i događanja koja se odvijaju na Svjetski dan zaštite okoliša imaju za cilj podizanje svijesti pojedinca o važnosti okoliša kao preduvjeta za opstanak. Svake se godine odabire središnja tema pa je tako za 2019. godinu odabrana tema zagađenja zraka.

Tom prilikom je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić zajedno s direktorom Kampusa Igorom Bajalicom obišao prostor buduće park-šume u Kampusu, koja će korisnicima služiti kao rekreacijska zona. U sadnji 320 sadnica lipe, javora i trešnje, prošle je godine sudjelovao i sam gradonačelnik Jakšić sa suradnicima i djelatnicima Hrvatskih šuma podružnice Koprivnica.

www.sjever.hr/koprivnica.hr 06.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.