Now Reading:
Zbog čega su ogromne gužve na graničnim prijelazima sa Slovenijom?
Full Article 2 minutes read

Zbog čega su ogromne gužve na graničnim prijelazima sa Slovenijom?

granica

Slovenija je na šest graničnih prilaza uvela ograničenja za kamione iznad 7,5 tona zbog čega su nastale velike gužve na Bregani i Maclju.

Slovenija je od 1. lipnja uvela ograničenja za tranzitni teretni promet vozila iznad 7,5 tona na šest graničnih prijelaza s Hrvatskom. A to je dovelo, upozoravaju prijevoznici, do ogromnih gužvi na najvećim hrvatsko-slovenskim graničnim prijelazima – Macelj i Bregana. Slovenci su, kako objašnjavaju u Udruzi hrvatskih cestovnih prijevoznika (UHCP), zabranili po cestama G1-6 i G1-7 kroz Deželu teretni tranzitni promet za vozila iznad 7,5 tona koja idu iz Italije prema Hrvatskoj i dalje prema BiH, Srbiji… te obrnuto.

U UHCP-u navode da je od 1. lipnja zabranjen i teretni tranzitni promet za vozila iznad 7,5 tona i preko graničnih prijelaza Središče ob Dravi (Trnovec), Zavrč (Dubrava Križovljanska) Dobovec (Lupinjak) i Bistrica ob Sotli (Razvor). Izuzetak je tranzitni promet koji ima utovar i istovar te prijevoznici koji imaju sjedište u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji.

Predsjednik UHCP-a Dragutin Kranjčec smatra da je uvođenje ograničenja na šest graničnih prijelaza slovenski odgovor na nedavnu hrvatsku odluku da za promet kamiona iznad 7,5 tona zatvori granični prijelaz Mursko Središće. Time je, upozorava Kranjčec, na sedam od ukupno 16 graničnih prijelaza između Hrvatske i Slovenije uvedeno ograničenja za kamione iznad 7,5 tona. Kranjčec kaže da su zbog toga sad na Maclju i Bregani kilometarske kolone kamiona te da vozači moraju čekati i po 10 sati da prijeđu granicu.

www.sjever.hr/vecernji.hr 05.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.