Now Reading:
KAJTAZI ‘Žalosno je da ministri odlaze u romsko naselje u Međimurju bez saborskog zastupnika romske manjine. Podržavam li Vladu? Sad ćemo to vidjeti’
Full Article 2 minutes read

KAJTAZI ‘Žalosno je da ministri odlaze u romsko naselje u Međimurju bez saborskog zastupnika romske manjine. Podržavam li Vladu? Sad ćemo to vidjeti’

veljko kajtazi

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi kazao je u utorak kako ga iznenađuje što ministri odlaze u Međimurje i romsko naselje Pribislavec bez njega kao saborskog zastupnika koji predstavlja romsku manjinu, a na pitanje zašto onda podržava Vladu odgovorio je: “Sad ćemo to vidjeti” – prenosi Jutarnji.hr.

“Mene iznenađuje da svi ministri odlaze u Međimurje, u romsko naselje bez saborskog zastupnika, to možemo reći da je žalosno”, kazao je Kajtazi novinarima koji su ga uoči sastanaka koalicijskih partnera pitali što misli o tome da je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović tri dana nakon prosvjeda danas otišao u Međimurje.

Rekao je kako je točno da je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon izmještanja svoga ureda u Međimursku županiju poslala promemoriju o stanju u Međimurju vezano za problematiku nacionalnih manjina, ali da Vlada na to još nije odgovorila.

“Točno je, ali isto tako znam da je 90 posto romske populacije u Međimurju glasovalo za predsjednicu. Sjećam se toga, ali se ne sjećam da je predsjednica zvala saborskog zastupnika da dođe”, rekao je Kajtazi.

Pod nazivom “Želim normalan život” na čakovečkom središnjem trgu u subotu je održan prosvjed na kojem se okupilo oko 1000 građana, ukazujući na neodgovorno, opasno i kriminalno ponašanje u njihovom kraju i prozivali sustav koji je, tvrde, zakazao kada je riječ o romskoj zajednici.

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 05.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.