Now Reading:
Jesu li mladi dovoljno aktivni?
Full Article 2 minutes read

Jesu li mladi dovoljno aktivni?

mladi

U okviru provedbe projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“ Centar za mlade Križevci partner u ovom projektu, proveo je tri radionice sa mladima u srednjim školama.

Prva radionica održana je u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, 29. svibnja 2019. Radionicu su održali Dario Car i Željko Jurković uz suradnju Marka Martinčevića člana Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije. Radionici je prisustvovalo 21 učenik.

Druga radionica održana je u Gimnaziji “Fran Galović” Koprivnica, 30. svibnja 2019. Radionicu su održali Dario Car i Željko Jurković, prisustvovalo je 27 učenika.

Treća radionica održana je u Gimnaziji “Dr. Ivan Kranjčev” Đurđevac, 30. svibnja 2019. Radionicu su održali Dario Car i Željko Jurković, prisustvovalo je ukupno 19 učenika.

Tema radionica bila je predstavljanje institucionalnog okvira politika za mlade u Koprivničko križevačkoj županiji koje se provode kroz Županijski savjet mladih.

Učenicima je predstavljen projekt „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“ , mogućnosti kratkoročnog i dugoročnog te lokalnog i međunarodnog volontiranja,- informativni centri, mogućnost uključivanja u savjete mladih i civilno društvo te kako postati aktivan građanin.

Nakon predstavljanja navedenih tema učenici su raspravljali o interesima i problemima mladih, a pisane zaključke će Savjetu mladih dostaviti predsjednici Vijeća učenika i oni će biti uključeni u izradu Razvojne programa za mlade Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2021.-2027.

www.sjever.hr/Savjet mladih Koprivničko-križevačke županije 05.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.