Now Reading:
Državljanin Srbije koji je u Međimurju sletio s ceste s kombijem punim imigranata čami u pritvoru
Full Article 1 minutes read

Državljanin Srbije koji je u Međimurju sletio s ceste s kombijem punim imigranata čami u pritvoru

zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv državljanina Republike Srbije (1968.) s boravištem na Malti zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Okrivljenog 51-godišnjaka tereti se da je 14. svibnja 2019. u šumi kod Plitvičkih jezera, za unaprijed obećanu naknadu od sto eura po osobi preuzeo na prijevoz u kombi vozilo radi ilegalnog prelaska u druge zemlje Europske unije državljane Pakistana koji nisu imali putne isprave, vizu niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora i uputio se prema granici s Republikom Slovenijom.

No, istog je dana oko 7,00 sati u mjestu Železna Gora sletio vozilom u cestovni jarak, a policijski službenici su ga spriječili u daljnjem prijevozu. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

s.kalajdžija/sjever.hr/DORH

Input your search keywords and press Enter.