Now Reading:
Svečana proslava 90. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kunovec
Full Article 2 minutes read

Svečana proslava 90. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kunovec

dvd kunovec

Prošlog je vikenda Dobrovoljno vatrogasno društvo Kunovec svečano proslavilo svoju 90. obljetnicu osnutka i rada, a događanju je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Formiranjem ešalona ispred vatrogasnog doma, kojim je zapovijedao zapovjednik DVD-a Kunovec Ivan Branimir Blažic, upriličen je svečani mimohod ulicama Kunovca.

Svečana povorka prvo je krenula po pokrovitelje proslave i delegaciju HVZ-a, kojom prilikom je  zapovjednik DVD-a Kunovec predao prijavak glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću, a nakon smotre pokrovitelji i uzvanici priključili su se povorci i uputili se do kapele sv. Barbare na svečano misno slavlje koje je predvodio župnik župe sv. Ivana Krstitelja Nikola Bukovčan.

Svečanoj sjednici  koja je održana u Vatrogasnom domu, uz zamjenika Ljubića, prisustvovao je i zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan sa suradnicima te brojni drugi uzvanici. Na početku sjednice predsjednik DVD-a Kunovec Ivan Blažic pozdravio je okupljene, nakon čega je pročitao osvrt na bogatu povijest kunovečkog vatrogastva te nastanak i humano djelovanje društva kroz 90 godina.

Zamjenik Ljubić čestitao je članovima DVD-a na predanom i požrtvovnom radu, uz riječi kako će im Županija i nadalje biti na raspolaganju za podršku.

Tijekom svečane sjednice, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u ime HVZ-a uručio je predsjedniku DVD-a Kunovec Ivanu Blažicu plaketu povodom obilježavanje 90-te obljetnice društva te njemu osobno zahvalnicu HVZ-a za poseban doprinos i potporu vatrogastvu.  Zapovjednik Ivan Branimir Blažic je u ime DVD-a primio zahvalnicu HVZ-a za poseban doprinos i potporu vatrogastvu, a razmijenjeni su i ostali prigodni pokloni.

www.sjever.hr/kckzz.hr 04.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.