Now Reading:
STVARI SU SE POKRENULE?: U Međimurje danas dolazi ministar policije Božinović da vidi kakvo je stanje sigurnosti
Full Article 2 minutes read

STVARI SU SE POKRENULE?: U Međimurje danas dolazi ministar policije Božinović da vidi kakvo je stanje sigurnosti

Za vrijeme prosvjeda koji je u subotu održan u Čakovcu kako bi se ukazalo na, po mnogim govornicima, neodrživu situaciju u kojoj pojedinci iz romske zajednice u Međimurskoj županiji maltretiraju i teroriziraju većinsko stanovništvo, istaknuto je da odgovornost leži i na policiji.

Gotovo svi govornici naglasili su, uz druge državne institucije, i policiju, a da su u određeno dijelu u pravi priznao je i na konferenciji za novinare i načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač. Na konferenciji za novinare netom nakon prosvjeda kazao je da su s pravom spomenute institucije koje moraju odraditi svoj dio posla , među njima i policija.

Izgleda da je stvar ozbiljna kada danas u Međimurje stiže i prvi čovjek policije, ministar Davor Božinović.

-U utorak, ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović održat će u Čakovcu radni sastanak s rukovodstvom Policijske uprave međimurske na temu stanja sigurnosti na području policijske uprave i nezadovoljstva dijela građana s istim. Nakon sastanka s rukovodstvom policijske uprave, oko 9:30 sati, u zgradi Općine Pribislavec, ministar Božinović sastat će se s čelnicima Općine i Međimurske županije. Izjave za medije predviđene su u 10:30 sati ispred zgrade Općine Pribislavec (Braće Radića 47) – stoji u poziv PU međimurske.

s.kalajdžija/sjever.hr 04.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.