Now Reading:
“Obrok za svu djecu” dobiva 564 djece iz četiriju čakovečkih osnovnih škola
Full Article 3 minutes read

“Obrok za svu djecu” dobiva 564 djece iz četiriju čakovečkih osnovnih škola

obrok za svu djecu

U utorak je u vijećnici Grada Čakovca održana konferencija za novinare na kojoj su direktorica Razvojne agencije ČAKRA Damira Vresk i pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću David Vugrinec, predstavili projekt pod nazivom „Obrok za svu djecu!“.

Riječ je o projektu u koji su i ove godine Gradu Čakovcu, kao nositelju, kao partneri uključene četiri gradske škole: I. osnovna škola, III. osnovna škola, Osnovna škola Ivanovec i Osnovna škola Kuršanec. Njime se osigurao školski obrok za svu djecu iz socijalno ugroženih obitelji koja su u riziku od siromaštva, točnije njih 564. U III. osnovnoj školi tako je uključeno 48 djece, u OŠ Ivanovec 40 djece, u I. osnovnoj školi 161 dijete, dok ih je najviše, čak 315 djece uključeno u OŠ Kuršanec. Naime, škola u Kuršancu specifična je i po tome što u svom sastavu učenika broji čak 82 posto djece iz socijalno ugroženih, romskih obitelji.

Broj djece uključene u projekt, prethodno je utvrđen prema zadanim kriterijima, a uz redovit i zdrav obrok za svako dijete, njegovom provedbom se doprinosi i smanjenju socijalne isključivosti djece iz socijalno osjetljivih skupina, omogućeno je aktivno i zdravo odrastanje sve djece u osnovnoškolskom obrazovanju te je senzibilizirana lokalna zajednica o potrebama djece koja su u riziku od siromaštva. Naravno, provedbene aktivnosti odvijale su se bez diskriminacije, uz poštivanje anonimnosti potrebite djece.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 573.551,65 kuna, a u stopostotnom iznosu se financira iz FEAD programa.

Grad Čakovec je projekt prijavio na otvoreni poziv „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2018.-2019.)“, u okviru Operativnog programa RH za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020., Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) za razdoblje 2014.-2020.

www.sjever.hr 04.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.