Now Reading:
STRAVIČNA NESREĆE U PODRAVINI: Nakon sudara s kombijem 27-godišnji motociklista završio pod kotačima automobila
Full Article 3 minutes read

STRAVIČNA NESREĆE U PODRAVINI: Nakon sudara s kombijem 27-godišnji motociklista završio pod kotačima automobila

prometna

U prometnoj nesreći koja se jučer kasno poslijepodne dogodila u Kloštru Podravskom poginuo je 27-godišnji motociklista koji se zaletio u kombi koji je prešao na njegovu stranu ceste. Nakon toga vozilo iz suprotnog smjera, pokušavajući izbjeći sudar, prešao je preko tijela motocikliste.

Prema informacijama iz Policijske uprave koprivničko-križevačke 27 – godišnji vozač upravljao je neregistriranim motociklom KTM 640 LC bez položenog vozačkog ispita A kategorije u smjeru Kladara. Tom prilikom došlo je do kontakta tijela vozača i motocikla u središnji bočni dio kombi vozila Mercedes njemačke registarske oznake, kojim je upravljao 28 – godišnji vozač, a koji se kretao iz suprotnog smjera te iz neutvrđenih razloga prešao na suprotnu stranu kolnika.

Nakon pada vozača i motocikla na kolnik, došlo je do kontakta u prednji dio osobnog automobila Golf koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 22 – godišnji vozač krećući se iz smjera Kladara, a koji je u namjeri izbjegavanja kontakta prešao preko betonskog rubnjaka kolnika na zelenu površinu, a potom djelom vozila prešao preko tijela 27 – godišnjeg vozača motocikla.

U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao vozač motocikla. Vozača kombi vozila i vozača osobnog automobila nisu bili pod utjecajem alkohola te im je vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu.

Očevidne radnje obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Koprivnici uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske postaje Đurđevac. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu uhićen je 28 – godišnji vozač.

Zbog vršenja očevida od 17.45 do 21.50 sati za sav promet bila je zatvorena dionica Ulice kralja Tomislava od raskrižja na Trgu Svete Obitelji do raskrižja s Mirogojskom ulicom, promet osobnih automobila odvijao se obilazno Ulicama Mirogojska-P.Preradovića-Trg Svete obitelji i obrnuto, a promet teretnih vozila odvijao se obilazno mjestom Pitomača – Podravske Sesvete.

www.sjever.hr Foto arhiva 03.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.