Now Reading:
Gradsko vijeće Grada Samobora: LED rasvjeta isplatit će se kroz 5 do 6 godina
Full Article 2 minutes read

Gradsko vijeće Grada Samobora: LED rasvjeta isplatit će se kroz 5 do 6 godina

samobor gv

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Samobora, većinom glasova prihvaćen je Izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Samobora za 2018. godinu, kao i većina izvješća o radu i financijskom poslovanju proračunskih korisnika.

Gradsko vijeće donijelo je Odluku o zaduživanju Grada Samobora u iznosu od 10 milijuna kuna, na rok od 5 godina, uz efektivnu kamatnu stopu od 1,40%. Tim će sredstvima stara rasvjeta biti zamijenjena sa 7800 svjetiljki led rasvjete, što bi trebalo biti gotovo do kraja 2020. godine. Planirane uštede su 70 do 75% energije godišnje pa će se investicija isplatiti kroz 5 do 6 godina, rekao je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec.

Željko Radovanić podsjetio je da je Grad Samobor jedan od nisko zaduženih gradova, budući da su njegova zaduženja tek 6 od mogućih 20% godišnjeg proračuna. Ipak, na uzimanje kredita Grad će morati, u skladu sa zakonom, pričekati suglasnost Vlade RH.

Statutarna odluka o izmjenama i dopunama Statuta Grada Samobora donesena je jednoglasno, a izmjenama se reguliraju uvjeti pod kojima se Grad Samobor može zaduživati ili davati jamstva.

Vijećnici su jednoglasno podržali i daljnji angažman gradonačelnika oko realizacije Projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa na području gradova Samobora i Svete Nedelje i Općine Stupnik, koji bi većim dijelom trebao biti financiran iz sredstava EU fondova. Ovim se projektom planira implementacija nepokretne širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije (NGA), kako bi se osigurale velike brzine korištenja interneta.

www.sjever.hr/samobor.hr 03.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.