Now Reading:
3. Sastanak u traperu: Tri dana „chillanja“ uz glazbu i kreativu
Full Article 4 minutes read

3. Sastanak u traperu: Tri dana „chillanja“ uz glazbu i kreativu

marof traper

Stara škola Novi Marof će od petka 7. do nedjelje 9. lipnja ugostiti trodnevno događanje pod nazivom „Sastanak u traperu“. Događaj je to na kojem se isprepliću i nadograđuju glazba i kultura, kreativa i dizajn, staro i moderno, održivost i razvoj, a sve ima jedinstven novomarofski pečat i priču.

Sastanak u traperu je prije tri godine pokrenula Turistička zajednica Grada Novog Marofa kako bi odala počast tzv. zlatnim vremenima Novog Marofa, odnosno 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća. To je doba kada je kulturni život Novog Marofa bio izuzetno živ i bogat, a u pogonu u Novom Marofu počele su se šivati popularne „levisice“ koje su bile neizostavan odjevni komad.

Na temelju te tradicije TZ Novi Marof je uz podršku lokalnih kreativaca (Maja Patafta, Marko Maltar i Vinko Šarkanji) te novomarofskih udruga koje djeluju u prostoru Stare škole, osmislila Sastanak u traperu, kao događaj koji nudi bogat urbani program u maksimalno opuštenoj atmosferi. Sastanak se odvija u sklopu obilježavanja Dana grada, a svi sadržaji su besplatni.

– I ove godine željeli smo oživjeti neki dio novomarofske kulturne tradicije i tako će se priča vrtjeti oko starog gradskog kina koje je nekada bilo generator kulturnog i društvenog života u Novom Marofu. Treći Sastanak u traperu tako počinje otvorenjem izložbe autorice Dine Rain posvećene starim kinima Novog Marofa. Izložba se otvara u petak 7. lipnja u 17 sati u podrumu Stare škole. Razgledavanje plakata bit će popraćeno muzikom s gramofona koju će puštati popularni varaždinski dvojac Fankotoner, a večer u plesnom ritmu će zaokružiti novomarofski DJ Mikser uz funk soul groove – najavila je Renata Horvatić, voditeljica ureda iz TZ Novi Marof, te pozvala građane da se u subotu od 18 sati pridruže i panel diskusiji na temu Starog kina.

– Ideja diskusije je da se, uz moderatora Davora Pejnovića, malo starije generacije Marofčana prisjete kako je funkcionirao kulturni život nekada u Marofu te zašto je upravo Staro kino bilo njegov pokretač. Bilo bi odlično kada bi nam se pridružile i oni mlađi kako bi napravili razmjenu iskustava. Vjerujem kako će mladi moći naučiti nešto iz iskustava starijih generacija koje su djelovale u vremenima koja su po mnogočemu bila teža – istaknula je Horvatić.

Detaljan program u nastavku:

7.6./petak
17h Otvorenje izložbe Povijest kina u Marofu (autorica Dina Rain) / podrum Stare Škole
Muzika s gramofona
17-21h Fankotoner
21h-0h Mikser / funk soul groove
Izložba omota single gramofonskih ploča
– BROTH Old jeans-new piece
– EKOTEKA dizajnerski proizvodi koji su nastali spajanjem otpadnog tekstila, recikliranog papira i organskih materijala

8.6./subota
– Neha Neha Redizajnirana unikatna ručno oslikana i bojana odjeća
10-12h Jutarnja kava uz lagane ritmove / Mikser; Radionica Pimp your jeans; Šivaona na otvorenom; Buvljak
17-21h Popodnevni vremeplov; Dress code Levi’s, muzika s gramofona / Mikser / domaći i strani rock
18h Retrospekcija – Davor Pejnović i gosti prisjećaju se povijesti kina u Marofu
22h koncert jamIT

9.6./nedjelja
20-23h Rudda Sounds (Live Electronics, Ru)

www.sjever.hr/aktualno.hr 03.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.