Now Reading:
“Žena sam. Poduzetnica sam.” – 5. međimurski sajam žena poduzetnica
Full Article 3 minutes read

“Žena sam. Poduzetnica sam.” – 5. međimurski sajam žena poduzetnica

sajam poduzetnica

Povodom Svjetskog dana žena poduzetnica, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije, u suradnji s Međimurskom županijom i Obrtničkom komorom Međimurske županije, po peti put je organizator sajma žena poduzetnica „Žena sam. Poduzetnica sam.“

Svoje proizvode i usluge na izlagačkim štandovima u središtu grada Čakovca u subotu, 1. lipnja predstavilo je sedamnaest žena poduzetnica uglavnom iz Međimurske županije. Prema riječima Dijane Novak, predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Međimurske županije, sajam je izvrsna prilika da se žene poduzetnice povežu, ne samo međusobno, već i s ciljanim skupinama. Na ovaj način želi se dati podrška ženama koje su se hrabro odlučile na pokretanje vlastitog posla, bilo da se radi o opg-u, kućnoj radinosti, obrtu, socijalnoj zadruzi ili trgovačkom društvu. Među brojnim posjetiteljima bili su i župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Darkom Radanovićem.

„Želimo promovirati sve ono što naše žene poduzetnice kroz čitavu godinu rade, no htjeli bismo dati vjetar u leđa svim onim ženama koje se još nisu ohrabrile poduzeti prvi korak i zakoračiti u svijet poduzetništva. U Međimurskoj županiji brojne su žene poduzetnice, samo se o njima premalo zna. Mnoge vode opg-ove, bave se vinogradarstvom i vinarstvom. Imamo primjere od malih obrta sve do međunarodno priznatih tvrtki. Žene imaju teži put jer su istovremeno i majke i kućanice, a naš zadatak je osnaživati i hrabriti ih ne samo financijski, već i na način da im stvorimo uvjete“, zaključila je zamjenica župana Sandra Herman.

Podršku sajmu i izlagačicama svojim su dolaskom dale i saborska zastupnica Bernarda Topolko, direktorica društva HEP „Odmor i rekreacija“ Karolina Juzbašić teravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini.

www.sjever.hr 02.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.