Now Reading:
SLOM ŽIVOG ZIDA: ŠTO STOJI U POZADINI LUKANIĆEVE ODLUKE DA PODNESE OSTAVKU? U stranci je nastala ‘tarapana’ oko toga tko će otići u Bruxelles
Full Article 3 minutes read

SLOM ŽIVOG ZIDA: ŠTO STOJI U POZADINI LUKANIĆEVE ODLUKE DA PODNESE OSTAVKU? U stranci je nastala ‘tarapana’ oko toga tko će otići u Bruxelles

živi zid

“U Živom zidu nastala je ‘tarapana’ oko toga tko će otići u Bruxelles na plaću od nekoliko tisuća eura. Sinčić je, kad se sastavljala lista, obećao Tihomiru Lukaniću da će on biti taj. U samom startu nije se očekivalo da bi Lukanić mogao dobiti više glasova od Sinčića – donosi Jutarnji.hr.

Lukanić je bio nositelj liste i računao na taj dogovor koji je sad pao u vodu. Zato se osjeća iznevjeren. Sinčić je javno rekao da njega mjesto u Europskom parlamentu ne zanima. No, sada kad je osvojio mandat, promijenio je mišljenje, premda bi to stranku moglo jako skupo koštati: koji predsjednik stranke može voditi stranku iz Bruxellesa?

To je vječni problem Živog zida: Sinčić se dogovori jedno, a njegovoj supruzi Vladimiri, koja je predsjednica Živog zida u sjeni i povlači sve konce, to se ne sviđa pa sruši sve dogovore jer njezina mora biti zadnja. Kod nje je prevladala matematička računica: briselskom plaćom može lakše riješiti egzistenciju, tim više što je za Živi zid sasvim neizvjesno hoće li se održati do parlamentarnih izbora, jedan mandat je osvojen, ali podrška glasača je u padu i manja od očekivane.”

Tako nam neslužbeno izvor blizak Živom zidu tumači što se krije u pozadini odluke Tihomira Lukanića da podnese ostavku na mjesto glavnog tajnika. Da je problem nastao oko mandata koji će izazvati prestrojavanje Živog zida, može se iščitati i iz Lukanićeva priopćenja objavljenog jučer na Facebooku: “Danom 28. 05. 2019. podnio sam ostavku na mjesto glavnog tajnika Živog zida. ŽZ je postao europarlamentarna stranka i postignuća koja su ostvarena u mandatu kada sam obnašao dužnost glavnog tajnika svima nam mogu služiti na čast. Stranka će se nastaviti razvijati i rasti.

……..ostatak teksta možete pročitati na jutarnji.hr

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 01.06,2019.

Input your search keywords and press Enter.