Now Reading:
Održani sportski susreti HVIDRA-e Krapina
Full Article 2 minutes read

Održani sportski susreti HVIDRA-e Krapina

sportski susreti

U petak su održani 3. Sportski susreti hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja Krapinsko-zagorske županije u organizaciji HVIDRA-e Krapina.

Sportske susrete je otvorila zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, koja je tom prilikom istaknula: „Krapinsko-zagorska županija je pokrovitelj ovih sportskih susreta, koji su prilika da se naši ratni vojni invalidi i svi branitelji sastanu i podruže, zaborave na sve probleme te razmijene iskustva i osnaže se za svakodnevni život. Krapinsko-zagorska županija kroz svoje javne pozive i natječaje pomaže projekte i programe naših braniteljskih udruga u Županiji i moramo istaknuti da smo tu napravili jedan veliki iskorak. Sve aktivnosti koje braniteljske udruge provode usmjereni su, s jedne strane na očuvanje digniteta Domovinskog rata, a s druge strane na njihovo druženje i međusobnu potporu – nešto što svi moramo podržavati i poticati“ – rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Okupljenima su se obratili i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović te predsjednik HVIDRA-e Krapina Gabrijel Kosalec, koji je okupljene pozdravio i u ime ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Na 3. sportskim susretima Hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja Krapinsko-zagorske županije okupili su se predstavnici 15-ak branitljskih udruga, koji se natječu u šest disciplina: pikado, viseća kuglana, stoli nogomet, stolni tenis, šah i belot.

Kod središnjeg križa na gradskom groblju u Krapini je, prije samog otvorenja Susreta, položen vijenac za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

www.sjever.hr/kzz.hr 01.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.