Now Reading:
Zmajevi, baloni, rakete, roboti…U subotu u Varaždinu Dan tehničke kulture
Full Article 2 minutes read

Zmajevi, baloni, rakete, roboti…U subotu u Varaždinu Dan tehničke kulture

zmajevi

Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina organizira Dan tehničke kulture u subotu 1. lipnja 2019. kod Starog Grada od 10 do 12 sati, odnosno na drugim lokacijama prema specifičnim potrebama udruga. Ova manifestacija sastavni je dio javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Varaždina.

Bit će tu zmajeva, balona, lampiona, raznih letjelica s daljinskim upravljanjem i ugrađenim kamerama za snimanje iz zraka, inovacija, modelarskih uradaka, raketa, radiouređaja, robota, fotografija, fotoaparata, biciklista i kajak kanua. Posjetitelji, posebno mladi,  moći će isprobati modelarske strojeve, robotska kolica, izradu i podizanje zmajeva, održavanje veza, voziti bicikl na improviziranom prometnom poligonu, te kupiti izrađene suvenire.

Uz aktiviste zajednica tehničke kulture Grada Varaždina i Varaždinske županije sudjelovat će i aktivisti Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin s više sekcija i vrsta aktivnosti, zatim Modelarski centar sa zrakoplovnim modelima i modelarskim automobilima, Radioamaterska udruga Sloga sa svojom opremom, Kajak kanu klub s kajacima i kanuima koje sami izrađuju, Foto klub Sloboda i Foto klub Varaždin s predstavljanjem svojih aktivnosti. Očekuju se i učenici osnovnih i srednjih škola te ostali građani da spontano sudjeluju u ovoj lijepoj manifestaciji tehničke kulture i pokažu čime se bave u slobodno vrijeme. Sve to snimat će fotoamateri. Ovogodišnji pokrovitelji Dana tehničke kulture su Grad Varaždin, McDonalds Varaždin i Marlex d.o.o. Varaždin.

www.sjever.hr 31.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.